5-6 aylık bir GNU/Linux deneyimine sahipseniz Arch Linux kullanmaya başlamanızı öneririm ancak araştırma yapmaktan hoşlanan biri değilseniz Ubuntu, Fedora çok daha rahat olacaktır. Arch Linux'a alışma sürecinizde fazla sayıda belge okumanız ve video izlemeniz işinize çok yarayacaktır. Belge ve videolara ayıracak vaktiniz yoksa Arch Linux kurmanızı önermem. Arch dağıtımdan öte, dağıtım yapma aracıdır benim gözümde. Yalnızca paketlerin derlendiği bir depo sunar ve ne kurup kurmayacağın sana kalmıştır, bahsettiğim 5-6 aylık deneyim tam olarak bu noktada gerekir. GNU/Linux'ta hangi paketin ne işe yaradığını bilmeden Arch gibi minimal bir dağıtım kullanılmamalı.
Pacman, apt gibi bir paket yöneticisidir ancak çok daha hızlıdır. Apt gibi sık sık hata vermez.
AUR, Arch Linux'un depolarında bulunmayan paketleri topluluğun paylaştığı depodur. Açılımından da bunu anlayabilirsiniz. (Arch user repository) AUR için yardımcı paket yöneticisi kullanmanız gerekir. Paru öneririm. Kullanımı pacman ile neredeyse aynıdır.
Pacman'ı temel olarak nasıl kullanacağınızı aşağıdaki rehberden öğrenebilirsiniz:
Pacman Arch Linux ve KaOS işletim sistemlerinde paket kurmak, silmek ve güncellemek için kullanılan paket yöneticisidir. Rehber Pacman'ın kullanımını anlatmak amaçlı hazırlanmıştır. Paket kurma: Pacman paket yöneticisi ile paket kurulumu sudo pacman -S şeklinde yapılır. Örnek kullanım: sudo...
Paru'da ise
sudo pacman yerine
paru yazacaksınız, sonraki seçenekler genellikle aynıdır.