Ubuntu kullanmaya başlamak

YigiTZ0

Kilopat
Makaleler
8
Arkadaşlar Ubuntu kurdum. Fakat Chrome yüklemeyi bile beceremedim. NVIDIA driverini yüklemeyi beceremedim. Nasıl yapacağım?

Ubuntu Debian temelli bir dağıtımdır. APT varsayılan paket yöneticisidir, bu yazılımla uygulamaları indirip kaldırırsınız;

Sözdizimi ise şu şekildedir;
sudo apt [görev] [paketadi]
- sudo ile APT'ye yönetici hakları verirsiniz, yönetici hakkı olmadan kurulum yapılamaz.
- apt paket yöneticisinin kendisidir
- görev kısmı ise apt'den istediğiniz şeydir, install, remove gibi basit görevler
- paketadi kısmına ise paketin adını yazarsınız. Çoğunlukla paketin ismini yazmanız yeterlidir, her uygulama bu şekilde bulunmayabilir.

NVIDIA sürücüsü kurmak için sudo apt install nvidia-driver-510 yazmanız yeterlidir. 510 kısmını daha eski ekran kartlarıyla çalıştırabilecek sürücülere çevirebilirsiniz. nvidia-driver-470 veya nvidia-driver-390 gibi.

Chrome doğrudan bulunmaz. Açık kaynaklı sürümü olan chromium'u sudo apt install chromium ile kurabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…