Ubuntu kurulan diske tekrar Windows 8.1 kurma

xxmcnxx52

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma dual-boot yüklemek için ubuntuyu yükledim. Sonra ubuntuyu kurup kullandım işim bitince Windows'a döneyim dedim. Bilgisayarı kapatıp açınca Windows 8.1 gelmedi. Sadece Ubuntu, ubuntu gelişmiş seçenekler vs. Ben de ubuntuyu silmek için OS-uninstaller ile kaldırdım. Sonra bilgisayarı kapatıp açınca "Opening rescue mod..." bişey yazıyordu. Ben de bi format atayım dedim. Elimde sadece Windows 7 DVD'si vardı. BIOS'tan ayar yapıp PC'yi DVD'den başlattım. C'yi biçimlendirip Windows 7'yi kurdum. Sonra kurulum bitince yeniden başladı ama Windows açılmadı. "Press any key boot from CD\DVD" yazısı geldi. 3-4 dk bekledim açılmadı. Ben de 2-3 kez denedim format atmayı ama olmadı. Şimdi ise bilgisayarı açınca siyah arkaplanda "---" böyle sabit bekliyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot sıralamasını DVD yapıp format attıktan sonra format attığın HDD'yi terkrar ilk sıraya alacaksın.

Ayrıca Ubuntu bilgisayarın bootlader'ını değiştirdiyse sabit disteki C, D,E vs ne varsa silip yeni bölümler yapman gerek. Bunu yaparken de 8.1 kur ve diski GPT ile biçimlendir. UEFI kur.

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Ubuntu'nun kendi bootloaderi var. Ubuntu'yu silsen bile bootloader kalıyor. Silmesi sıkıntı onu. Bu yüzden Recep Bey'in dediği gibi tüm bölümleri sil. Ama keşke Ubuntu'yu silmeden Windows'u aynı diske kurup, Windows'tan bootloaderi değiştirip silseydin Ubuntu'yu. Daha az uğraşırdın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı