Ubuntu kurulum türü nasıl ayarlanmalı?

PetrAFather

Hectopat
Makaleler
1
Selam arkadaşlar, 30 dakika önce Ubuntu indirdim ama USB belleğim olmadığı için Windows ayarlarından 10 GB alan ayırdım. İçine Ubuntu'nun iso dosyasının içindeki dosyaları yapıştırıp ayırdığım bellekle bootladım. Buraya kadar hiçbir sorun yok ama Kurulum türü yazan yere geldiğim zaman soru sormak yerine bir sürü dosya tarzı şeyler gösterdi. Normalde soru soruyor ve Windows'u silip yanına kur diyordu tabii bu dediğimi USB ile bootlayınca oluyordu.

Dosya Ekleri

• IMG_20221231_165241.jpg
    191,2 KB · Görüntüleme: 61
10 GB alana kuramazsınız ki hocam. Kursanız bile çok az yer kalır. Üstelik Ubuntu ağır ve gereksiz bir dağıtım. Onun yerine başka bir şeyler deneyebilirsiniz.

10 GB alana kuramazsınız ki hocam. Kursanız bile çok az yer kalır. Üstelik Ubuntu ağır ve gereksiz bir dağıtım. Onun yerine başka bir şeyler deneyebilirsiniz.
Ubuntunun ağır olduğunu biliyorum ve amacım zaten 10 GB alana kurmak değil 512 GB olan alana kurmak. Orada da 512 GB alan gözüküyor.

470GB boyutundaki bölümü yeniden boyutlandırıp Ubuntu için bir bölüm oluşturun.
Oluşan yeni bölümü;
Bağlama noktası "/"
Dosya tipi "ext4"
şeklinde ayarlayıp kuruluma devam edin.

470GB boyutundaki bölümü yeniden boyutlandırıp Ubuntu için bir bölüm oluşturun.
Oluşan yeni bölümü;
Bağlama noktası "/"
Dosya tipi "ext4"
şeklinde ayarlayıp kuruluma devam edin.
nasıl ilerleyeceğimi tam anlamadım hocam yeniden boyutlandırmak için ne yapmalııyım yardım ederseniz sevinirim.

İster Windows üzerinde 476GB olan bölümü küçülterek yeni bir alan oluşturun. İsterseniz Ubuntu kurarken 476GB olan bölümü seçili hale getirin.
Sol alttan "-" düğmesine tıklayıp gelen pencereden Windows için kalmasını istediğiniz miktarı ayarlayın. Gerisi boş alan olarak ayarlanır.
Boş alan oluşunca onu bağlamak için;
Bağlama noktası: "/"
Nasıl Kullanılacağı: "ext4" seçin ve kaydedin.

Cevabınız için sağolun hocam arkadaşımın USB belleğine yazdırıp boot ettim şuan kuruluyor ama 30 dakikadır kurulmasını bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…