Ubuntu kurulurken hata verdi ve disk yok oldu

bensenloa

Decapat
Daha fazla  
256 GB'lık bir SSD'ye sahibim. Dual boot yöntemiyle Linux kurmak istedim ve popüler olduğu için Ubuntu'yu tercih ettim. Kurulum sırasında bir hata oluştu. Kurulmuyor herhalde deyip tekrar Windows'a geçtim. Ubuntu'yu silmek için disk yönetimini açtım, ama Ubuntu'yu kurduğum disk bölümü yoktu. Diski nasıl geri getirebilirim?

Windows açıldıysa, Windows ikonuna sağ tıkla disk yöneticisi'ni aç orada göreceksindir sistemde gözükmeyen diski. Sağ tıkla özellikler de ardından sil ve formatla.

Hocam yaptım zaten yazdımda oraya olsa yapmaz mıyım gözükmüyor disk yöneticisinde.
Disk yöneticisinden ekran görüntüsü atın bakalım. Disk yöneticisinde görünmeyen bir disk bölümüne hiç rastlamadım ama olabilir..
Hiç rastlamadığım bu durum gerekleşmiş ise minitool free kurun. Tüm disk sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Disk yöneticisinden ekran görüntüsü atın bakalım. Disk yöneticisinde görünmeyen bir disk bölümüne hiç rastlamadım ama olabilir.
Hiç rastlamadığım bu durum gerekleşmiş ise minitool free kurun. Tüm disk sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Normalde disk 2 yazıyordu gözüküyordu disk 0 benim HDD'im. Attığınız programı deniyorum hocam.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 24
Normalde disk 2 yazıyordu gözüküyordu disk 0 benim HDD'im.
Disk yönetisinde 2 adet disk var. Görünmeyen bir bölüm olduğuna emin misiniz. Disk kaç yazdığı önemli değil. Kaç disk olduğu ve bu disklerin boyutu önemli sadece. Ekran görüntüsüne göre herşey normal görünüyor.

Pardon...
3 adet mi diskiniz var??

Pardon...
3 adet mi diskiniz var??
256 gb bir dikten bahsetmişsiniz konuda.

Disk yönetisinde 2 adet disk var. Görünmeyen bir bölüm olduğuna emin misiniz? Disk kaç yazdığı önemli değil. Kaç disk olduğu ve bu disklerin boyutu önemli sadece. Ekran görüntüsüne göre her şey normal görünüyor.

Pardon...
3 adet mi diskiniz var?

Pardon...
3 adet mi diskiniz var?

Hocam zaten 256 GB'lık dedim en üstteki 1TB HDD.

Disk yönetisinde 2 adet disk var. Görünmeyen bir bölüm olduğuna emin misiniz? Disk kaç yazdığı önemli değil. Kaç disk olduğu ve bu disklerin boyutu önemli sadece. Ekran görüntüsüne göre her şey normal görünüyor.

Pardon...
3 adet mi diskiniz var?

Pardon...
3 adet mi diskiniz var?
256 GB bir dikten bahsetmişsiniz konuda.

Hocam şimdi yükledim programı ama burada da gözükmüyor Backup yerinden falan mı halletmem gerek?

PC ye 256 gb lık bir disk takılı ise ve onu göremiyorsanız o diski söküp geri takın.

@bensenloa
Şu ana kadar yazılanlardan benim çıkardığım sonuç şu:
Soruna ubuntu kurulumu değil, ubuntu kurulumuna donanım sorunu sebep oldu. Ya bağlantılarda ya da disk te sorun olabilir.

PC'ye 256 GB'lık bir disk takılı ise ve onu göremiyorsanız o diski söküp geri takın.

@bensenloa
Soruna Ubuntu kurulumu değil, Ubuntu kurulumuna donanım sorunu sebep oldu. Ya bağlantılarda ya da disk te sorun olabilir.

Hocam ben bundan önce cachy OS kurmuştum sorun yaratmamıştı son günlerde AUR'dan virüs var diye Ubuntu geçmek istedim ve sonuç bu oldu.

PC'ye 256 GB'lık bir disk takılı ise ve onu göremiyorsanız o diski söküp geri takın.

@bensenloa
Soruna Ubuntu kurulumu değil, Ubuntu kurulumuna donanım sorunu sebep oldu. Ya bağlantılarda ya da disk te sorun olabilir.

Hocam garip bir şekilde SSD geri geldi sökmeden önce BIOS yerinden Secure Erase'den belki Ubuntu'yu silip hallederim diye düşündüm ama status kısmında not Support yazıyordu bende bir belki PC'ye tekrar yeniden başlattım Secure Erase kısmına geri döndüm belki değişir diye değişmedi tamam yapacak bir şey yok dedim geri döndüm Windows'a birden SSD'i geri geldi yani 4-5 defa yeniden başlatınca düzeldi mi? 😄 hocam ilgilendiğiniz ve yardımlarınız için teşekkürler bu kulağıma küpe oldu bir daha Ubuntu'nun yanından geçmem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı