Ubuntu, Microsoft Tarafından Satın Alınacak mı?

Hacking toollar olsa ne olur ki? Bana kolay geldi arayüzü. Ama kişiden kişiye değişir tabi.

Ben genellikle Windows sürümleri arasında git gel yapıyorum sürekli. Ama bazen Linux kuruyorum sonra illa bir şey çıkıyor ve geri Windows'a dönüyorum :/. macOS ta zaten benim PC El Capitan üstü desteklemediği için gerek yok. Özetle OS değiştirmek benim için rutin haline geldi . Hatta telefon'da bile sıkıldıkça Custom ROM değişiyorum .

Şimdi O bootlamazsa şaşırma çünkü ben hiç Ubuntu'nun ISO yazıcısının adam gibi yazdığını görmedim. Windows ISO dosyasını okumuyor bile zaten Linux yazarken de bootlamıyor.

Microsoft satın aldığı zaman "hadi la Ubuntu'ya 3-5 bug ekleyelim" deyip çalışmaya başlayacağını falan mı sanıyorsunuz acaba? Finansal destekle Ubuntu şu anki halinden 3 kat daha gelişmiş bir işletim sistemi haline gelir, hiçbir şeyin batacağı yok yani.

RedHat'a bakınız, adamların gelirleri var ve bu gelirleri gelişmelerine çok büyük katkı sağlıyor. Ki adamlar alanında rakipsiz.

Oyun oynamadığım için bir şey diyemeyeceğim, oyuncular haklı olabilir beğenmemekte.

Arayüz olarak bence en güzel Windows ve KDE. Windows'da virüs, trojan vs yeme ihtimalin yüksek, bir de yetki seviyeleri bir acaip (bence tabi), sağdan soldan bak ben ne güzel çalışıyorum, senin için neler yaptım, düşündüm diye göz boyamak için mesaj çıkarmaları, şirinlikler yapmaları gıcık, istemiyorum kardeşim, kraldan fazla kralcı olma. MacOS güzel, arayüz güzelliği artı işletim sistemi sağlamlığı/güvenliği olarak toplamda en iyi olabilir ama dosyaları kes/yapıştır yapamıyorsun, Apple inat ediyor bunu sunmamakta, neymiş efendim çok tehlikeliymiş. Böyle kafalarına göre sınırlandırmalar getirmeleri, her şeyi biz biliriz yaklaşımları gıcık. Linux ise birbiriyle uyumsuz çok fazla dağıtım olduğu için yazılım ve sürücü desteği olarak yetersiz kalıyor. Bir de bilgisayar kullanmaya windows ile başlamış kişiler için yapıyı anlamak zor. C, D vs. diye sürücüler yok, mount ne demek vs... Kişi konunun meraklısı değilse bir de üstüne sürücü ve yazılım desteği windows'a göre bayağı azsa hiç uğraşmıyor. Apple MacOS bilgisayarlar da pahalı tabi, bir de her şey ücretli nerdeyse.

10 Yıldır bilgisayar kullandığım için bana Linux kolay geldi. Windows'ta da 10 sürümüyle çöp olmaya başladı zaten ki Windows 8.1 desteği bitip programlar desteği kesince kalıcı olarak Linux geçeceğim. Virüs konusunda da zate bilinçli bir kullanıcı olsa herkes o da çözülecek. Linux hantallığı dışında güzel bir OS zaten. Hatta ileride oyunlar Vulkan'a geçince daha güzel olacak. MacOS da gayet iyi görünüşüyle bütün OSları tokatlar ve birkaç ay kullanınca şişip yavaşlamıyor ama biraz pahalı bir OS ve klavyeyle kopyala yapıştır olmaması vs. saçmalıkları var.

MacOS da gayet iyi görünüşüyle bütün OSları tokatlar ve birkaç ay kullanınca şişip yavaşlamıyor ama biraz pahalı bir OS ve klavyeyle kopyala yapıştır olmaması vs. saçmalıkları var.
Klavye kısa yollarına en çok değeri veren işletim sistemlerinden bir tanesidir macOS.
Kopyala Yapıştır için kısayol var. (CMD + C, CMD + V);
Ve evet dosya ve klasörler için de geçerli.
Şimdi o zaman Cut(Kesme) kısa yolu yok. Taşıma yapılamıyor. İlla imleç ile sürükle bırak yapmak gerekiyor diyebilirsiniz. Cevap basit. CMD + C, CMD + Option + V.

Bunun gibi neredeyse her işlevin bir kısayolu vardır ve devlet sırrı gibi saklanmaz. Yan tarafında güzelce yazar.

Son düzenleme:
Microsoft, Skype´ı satın aldığında yaptığı ilk işlerden birisi Skype´ın şifrelemesini kaldırmak olmuştu.

Eğer Ubuntu´yu da geliştiren Canonical firması Microsoft tarafından satın alınırsa benzer şeyler olacağını düşünüyorum. GnuPG gibi özgür, açık kaynak kodlu ve güvenli şifreleme yazılımları yerine Windows´taki gibi BitLocker benzeri kapalı ve Microsoft´un kontrolünde yazılımlar gelebilir.

Ayrıca Transmission ve Firefox gibi bazı default yüklü gelen programlar da gider büyük ihtimalle. Transmission BitTorrent istemcisi olduğu için, Firefox ise Edge´i gölgeleyeceği için istenmeyecektir. LibreOffice vs. de benzer şekilde öyle.

Ubuntu Windows´laşacaktır. Açık kaynak programlar azalacak ancak onların yerine kimilerine göre daha kullanışlı ancak kapalı kaynak kodlu Microsoft´un yazılımları ve servisleri gelecektir.

Ayrıyetten isteyen herkes istediği programları kullanmaya devam edecektir ancak öntanımlı yazılımlar falan değişecektir diye düşünüyorum.

Microsoft´un batıracağını düşünmüyorum. Ancak gizlilikten ve güvenlikten taviz vermek istemeyen Ubuntu kullanıcılarının bir kısmı başka dağıtımlara geçeceklerdir.

Ubuntu'nun daha iyi gideceği fikrine katılıyorum MS satın alırsa.
Taşıma yapılamıyor. İlla imleç ile sürükle bırak yapmak gerekiyor diyebilirsiniz. Cevap basit. CMD + C, CMD + Option + V.

Bunu bilmiyordum, teşekkürler Sağ klik, kes yapıştır'ı daha çok sevsem de hiç yoktan iyidir.

Bunu bilmiyordum, teşekkürler Sağ klik, kes yapıştır'ı daha çok sevsem de hiç yoktan iyidir.
İşin ironik tarafı sağ click default olarak yoktur. Kendi magic mouse'u tek tuş olduğu için ayarlarda mouse'un sağ tarafı sağ tık olarak çalışsın seçeneği vardır. Default olarak Ctrl + Click ile sağ tık yapılır.

Zaten Office'yi koysa bir de OEM'lere dağıtsa Windows'u baltalamış olur ve bu da kendi zararına olur. Dağıtmazsa da zaten yine de çoğu kullanıcı yine Ubuntu'dan bihaber olacak ve dediğiniz gibi Windows'laşacağı için kullanıcı kaybedecektir ve bunun sonunda da batma riski var. Zaten Micro$oft hiçbirşey'de doğru karar vermiyor. Hatta örnek vereyim: Zamanında sadece Nokia Windows Phone üretirken durumu daha iyiydi. Hatta bir aralar bazı bölgelerde iPhone kullanımını geçmişti. Ama sonra M$ Nokia'yı satın alınca zaten WP batma yoluna gitmeye başladı. Özellikle Micro$oft mallık yapıp Windows 10 Mobile'yi çoğu Nokia cihaza getirmeyişi ile koca OS'u ateşe attı zaten. Şimdi de artık WhatsApp bile yok WP'de. Ama M$ mal gibi kararlar almasaydı şu anda mis gibi bir Windows Phone OS olabilirdi ama yok çünkü M$ yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…