Oyun oynamadığım için bir şey diyemeyeceğim, oyuncular haklı olabilir beğenmemekte.
Arayüz olarak bence en güzel Windows ve KDE. Windows'da virüs, trojan vs yeme ihtimalin yüksek, bir de yetki seviyeleri bir acaip (bence tabi), sağdan soldan bak ben ne güzel çalışıyorum, senin için neler yaptım, düşündüm diye göz boyamak için mesaj çıkarmaları, şirinlikler yapmaları gıcık, istemiyorum kardeşim, kraldan fazla kralcı olma. MacOS güzel, arayüz güzelliği artı işletim sistemi sağlamlığı/güvenliği olarak toplamda en iyi olabilir ama dosyaları kes/yapıştır yapamıyorsun, Apple inat ediyor bunu sunmamakta, neymiş efendim çok tehlikeliymiş. Böyle kafalarına göre sınırlandırmalar getirmeleri, her şeyi biz biliriz yaklaşımları gıcık. Linux ise birbiriyle uyumsuz çok fazla dağıtım olduğu için yazılım ve sürücü desteği olarak yetersiz kalıyor. Bir de bilgisayar kullanmaya windows ile başlamış kişiler için yapıyı anlamak zor. C, D vs. diye sürücüler yok, mount ne demek vs... Kişi konunun meraklısı değilse bir de üstüne sürücü ve yazılım desteği windows'a göre bayağı azsa hiç uğraşmıyor. Apple MacOS bilgisayarlar da pahalı tabi, bir de her şey ücretli nerdeyse.