Ubuntu nasıl bir işletim sistemi?

QuasarWhisper

Hectopat
Makaleler
1
Uzun uzun anlatabilirsiniz veya makale atabilirsiniz sorun yok da, Ubuntu nasıl bir işletim sistemi? Hangi kullanıcılar için uygundur? Oyun, iş performansı nasıldır?

Ubuntu, Linux dünyasının Windows'udur. Hiçbir şekilde tavsiye etmem. Linux'a yeni başlayacak kişiler Fedora gibi modern ve sade dağıtımlarla başlayabilirler.

Windows kötü mü hocam?

Ayrıca neden?

Sizce iyi mi?
İyi olsa zaten Linux'un pazar payı iyice dibe vururdu.
Ubuntu, birçok hata içeren ve kısmen diğer dağıtımlara göre yavaş bir dağıtımdır, Windows gibi büyük bir topluluğa sahiptir, ama bu yine de 1. tercih edilmesi gereken bir dağıtım yapmaz kendisini.

Windows kötü mü hocam?

Evet.

Linux camiasında birçok kullanıcı tarafından olumlu karşılanmayan şeylere sahip. Snap dayatması gibi. Bilmiyorum Linux dünyasına ne kadar hâkimsiniz ancak bir paketi APT ile kurmak istediğinizde bazen özellikle gidip Snap paket yöneticisi üzerinden kuruyor. Snap yine aynı şekilde çoğu kullanıcı tarafından hoş karşılanan bir paket yöneticisi değil. Bu paket yöneticisi üzerinden kurduğunuz uygulamalar, APT üzerinden kuracağınız paketlerden daha yavaş çalışıyor bazen.

Ayrıca Bloat dolu olarak geliyor. Çoğu dağıtım 1.5, 2 GB ISO boyutuna sahipken Ubuntu yanlış hatırlamıyorsam 4, 4.5 GB ISO boyutuna sahip.

Uzun uzun anlatabilirsiniz veya makale atabilirsiniz sorun yok da, Ubuntu nasıl bir işletim sistemi? Hangi kullanıcılar için uygundur? Oyun, iş performansı nasıldır?

Linux tabanlı ne olursa olsun genelde oyunlar için pek tavsiye edilmez iş içinse yapacağınız şeye bağlı değişir ancak iş için genelde Linux daha iyidir.

Neden öyle?

Pekte önemli olmayan bir dağıtım, arayüz yavaş, çok sorunlu ve bloatware dolu geliyor. Ubuntu'yu taban alan dağıtımlar Ubuntu'dan daha iyi.

Ben fedora tercih ederim arayüz, optimizasyon olarak daha iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…