Çözüldü Ubuntu nasıl silinir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Henss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A520M-K
Ryzen 3 1200
8x2=16 GB Hikvision 3100 MHZ RAM
Asus Expedition RX 470 4 GB
Aerocool VX Plus 400
Toshiba 1 TB HDD
Lexar 256 GB M.2 SSD
Merhaba. Geçenlerde 2. diskime Ubuntu kurmuştum. Şimdi kaldırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Elimde USB bellek var. Eğer kurulum ekranı lazım olursa yapabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Windows üzerinden disk yönetimi uygulamasını açıp Ubuntu'nun yüklü olduğu sanal disk bölümünü silin. Bir de GRUB'ı silmeniz gerek ama Windows ona izin vermiyor genelde.

Ondan ötürü direkt Ubuntu Live ISO üzerinden disk Utility aracını başlatıp Ubuntu'nun yüklü olduğu diske tıklayıp ekran görüntüsü atın. Hangi disk alanını sildiğinize dikkat etmezseniz Windows Boot Manager silinebilir ve Windows boot edilemez hale gelebilir.

Son olarak BIOS üzerinden oot options kısmına gidip windowsbootmanager'ı 1. Sıraya alın.

Dosya Ekleri

• 163f552d-a265-418d-a596-99ab1822f60e.jpg
    163f552d-a265-418d-a596-99ab1822f60e.jpg
    124,9 KB · Görüntüleme: 31
Sil seçeneği yok hocam. Sorun o.

Buyurun hocam.

Windows'u 1. Sıraya koyun hocam.

Eğer o kurtarma bölümünün Ubuntu'ya ait olduğundan eminseniz Ubuntu kurulum ISO'sunu başlatıp disk Utility programını açıp o bölümü kaldırabilirsiniz.

Windows'u 1. Sıraya koyun hocam.

Eğer o kurtarma bölümünün Ubuntu'ya ait olduğundan eminseniz Ubuntu kurulum ISO'sunu başlatıp disk Utility programını açıp o bölümü kaldırabilirsiniz.
Hocam başka bir kişi daha benim yaşadığımı yaşamış. Gerekli bölümleri diskpart'tan silmem lazımdı sildim. Ancak birleştiremiyordum. Şimdi tüm bölümleri birleştirdim ve sadece ubuntu kurtarma bölümünü ana diskimden silmem lazım. 650 mb olan bölüm ubuntu kurtarma bölümü mü? Yanlışlıkla sisteme zarar vermek istemiyorum. Buyurun bu da görsel.
1689942534873.png

Hocam başka bir kişi daha benim yaşadığımı yaşamış. Gerekli bölümleri Diskpart'tan silmem lazımdı sildim. Ancak birleştiremiyordum. Şimdi tüm bölümleri birleştirdim ve sadece Ubuntu kurtarma bölümünü ana diskimden silmem lazım. 650 MB olan bölüm Ubuntu kurtarma bölümü mü? Yanlışlıkla sisteme zarar vermek istemiyorum. Buyurun bu da görsel.
Eki Görüntüle 1870909

Bilmiyorum hocam. Ubuntu yaptığı bütün kurulumları kurulduğu diske yapar normalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı