Valla burası oraya göre çok daha aktif şuan. O yüzden burada daha hızlı aksiyon alınabiliyor. En azından son 2-3 konu açtığımda öyle oldu.
Fakat gerçekten nerede hata yaptığımı anlayamıyorum.
Ciddi uzun bir işim varsa, şarjda kullanan bunun haricinde de pilde çok performanslı işler yapmayan biriyimdir. Sırf sürekli şarj etmek zorunda kalmayayım diye.. Windows 10'da oyun oynarken de sürekli olarak şarjda kullanıyordum. Eğer gerçekten %67'ye düştüyse gerçekten moral bozucu
Bu çıktıyı verdi ama bir şey mi yüklemem gerekiyor acaba?
Kod:
upower -i /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
native-path: (null)
power supply: no
updated: Prş 01 Oca 1970 02:00:00 (1612612174 seconds ago)
has history: no
has statistics: no
unknown
warning-level: unknown
battery-level: unknown
icon-name: '(null)'
windows'dan şöyle bir çıkt aldım. Temmuzda laptop'u almıştım. Bu tabloda Ağustostan başlamış, o kadar geri gidebildi sanırım. Bazen kapasitede çok az yükselmeler olsa da son dönemlerde çok hızlı azalmış. Yapacak bir şey yok artık, bu kapasite ile ne kadar gidecek göreceğiz.
Bilgisayarı alalı daha 7 ay oldu ve 2 aydır da Linux kullanıyorum.
Üstelik şarj deşarj olayına da çok dikkat ediyordum. Böyle bir senaryoda nasıl bu kadar çabuk pil bitebilir ki?
Ben şunu da merak ediyorum; Mesela bir imkan olsa kapasiteyi eski haline alsak ve aynı geçen sürede, laptop'u kasa gibi sürekli olarak şarjda kullansak ve haftada bir falan deşarj yapıp sonra tekrar şarjda kullansak, bu kadar hızlı ömrü azalır mıydı?
Valla burası oraya göre çok daha aktif şuan. O yüzden burada daha hızlı aksiyon alınabiliyor. En azından son 2-3 konu açtığımda öyle oldu.
Fakat gerçekten nerede hata yaptığımı anlayamıyorum.
Ciddi uzun bir işim varsa, şarjda kullanan bunun haricinde de pilde çok performanslı işler yapmayan biriyimdir. Sırf sürekli şarj etmek zorunda kalmayayım diye.. Windows 10'da oyun oynarken de sürekli olarak şarjda kullanıyordum. Eğer gerçekten %67'ye düştüyse gerçekten moral bozucu
Bu çıktıyı verdi ama bir şey mi yüklemem gerekiyor acaba?
Kod:
upower -i /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
native-path: (null)
power supply: no
updated: Prş 01 Oca 1970 02:00:00 (1612612174 seconds ago)
has history: no
has statistics: no
unknown
warning-level: unknown
battery-level: unknown
icon-name: '(null)'
Yeni pil teknolojileri sayesinde artık sürekli şarj-deşarj döngüsü yapmanıza gerek yok. Sürekli elektrikte kullansanız da pil sağlığında düşme olmayacaktır. Eğer laptopu sabit bir yerde kullanıyorsanız elektrikte kullanabilirsiniz.
Sizin sorununuza gelince bataryanın içindeki pillerden biri muhtemelen ölmüş. Eğer ikinci pil de ölürse laptopunuz sadece kablo ile çalışacaktır. Eğer garantiniz varsa servis ile görüşüp durumu anlatın.