Çözüldü Ubuntu snap paketlerini kaldırırken "not removable" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

K.Makise

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Ubuntu'ya geçtim snap paketlerini kaldırmaya çalıştığımda:

Kod:
hata: cannot remove "bare": snap "paket_adi" is not removable: snap is being used by snap.
 gtk-common-themes.

Hatası veriyor.

@Bayram Tempest

Çözüm
Kaldırmaya çalıştığın snap paketi, başka bir paketin bağımlılığı. gtk-common-themes paketini sildikten sonra bare'yi kaldırır mısın? İkisini yan yana yazarak da silmeyi deneyebilirsin.
Kaldırmaya çalıştığın snap paketi, başka bir paketin bağımlılığı. gtk-common-themes paketini sildikten sonra bare'yi kaldırır mısın? İkisini yan yana yazarak da silmeyi deneyebilirsin.

Çözüm
Kaldırmaya çalıştığın snap paketi, başka bir paketin bağımlılığı. Gtk-common-themes paketini sildikten sonra Bare'yi kaldırır mısın? İkisini yan yana yazarak da silmeyi deneyebilirsin.

Evet hocam az önce fark ettim. Teşekkür ederim!

Şimdi durum nedir? Kaldırabildin mi?

Evet, Snap'den kurtuldum. Zaten işime yarayan bir Firefox vardı onu da şimdi tekrar kuracağım.

Fedora'da kullandığım birkaç GNOME eklentisini de kurduktan sonra gönül rahatlığıyla yatabilirim.

Tekrar teşekkür ederim!

Ne! Apt ile Firefox kurmaya çalışınca Snap'i tekrar kuruyor...

Onu yaptıktan sonra APT ile Firefox yüklemeye çalışınca direkt sildiğim her şeyi geri yüklüyor.

Sorunu şu şekilde çözdüm:
  1. Kod:
    sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/ppa
    komutu ile gerekli depoyu ekledim.
  2. Kod:
    echo '
    Package: *
    Pin: release o=LP-PPA-mozillateam
    Pin-Priority: 501
    ' | sudo tee /etc/apt/preferences.d/mozilla-firefox
    komutu ile APT önceliklerini değiştirdim.
  3. Ardından sudo apt update && sudo apt install firefox yaparak kurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…