Ubuntu sürümü önerisi

JustDaimon

Kilopat
Yer
Türkiye
Mint kullanmak istemiyorum, laptopta kullanacağım ve LTS olması avantaj. Ubuntu önerir misiniz? Oyun oynamıyorum laptopta, yazılım ve web işleri için kullanacağım. Çok olumsuz yorum gördüm gerçekten o kadar da kötü mü? Bir de telemetriler kolayca kapanıyor mu? En önemlisi güvenlik stabilite ve güncellik.

Ubuntu için 24.04 indirip kullanabilirsin. Apt paket yöneticisi biraz kırılgan eğer kullanamazsan Fedora'ya geç.

@JustDaimon bir yazılım yüklemek istediğinde sunucularda olsa bile yok diyebilir, bu durumda aptnin yeniden ayarlanması gerekir. Apt ye göre daha az paket içersede Fedora'daki dnfi kullanmak daha iyi olur. Lakin önce Ubuntu'yu deneyin.

Çoğu Kötü yorum Yorum 24.04.1 LTS Sürümü yüzünden geliyor malum bazı sistemlerde pek iyi çalışmıyor.

Ama Stabil olsun diyorsan fazla seçenek mevcut.

Yeni çıkan Ubuntu 24.10 Oracular Oriole'a göz atabilirsin.
Download Ubuntu Desktop | Ubuntu

Eski ama desteklenen 22.04 LTS Jammy Jellyfish sürümünü kurabilirsin.
Ubuntu 22.04.5 LTS (Jammy Jellyfish)

Kubuntu tavsiye ederim. Ubuntu ile aynı. Sadece arayüz farkı var. Ubuntu'da GNOME, Kubuntu'da KDE var. KDE bence GNOME'dan daha başarılı bir arayüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…