Ubuntu tabanlı dağıtımlar bilgisayarı hızlandırmadı

156318

Kilopat
Makaleler
5
Sistem:
CPU: Atom N270
GPU: GMA 950
RAM: 2 GB
Linux kullanan çoğu kişi Linux bilgisayarı hızlandırır diyor ve eski bilgisayarlara Linux kurulmasını tavsiye ediyor. Ben de bu tavsiyelere uydum ve Linux kurdum fakat hiçbirinden Windows 7'de aldığım performansı alamadım. Böylece bunun bir palavradan ibaret olduğunu anlamış oldum. Windows 7'de 480p videoları donmadan, kasmadan izleyebilirken Linux'da asla izleyemiyorum. Denediğim dağıtımlar Mint XFCE, Ubuntu Mate, Lubuntu. Dediğim gibi, hepsi de düşük performans verdi.

Bunu denediniz mi? Sizin özelliklerinize yakın eski bir bilgisayarda çok akıcı kullanmıştım illedelinux'u.

Sistem:
CPU: Atom N270
GPU: GMA 950
RAM: 2 GB
Linux kullanan çoğu kişi Linux bilgisayarı hızlandırır diyor ve eski bilgisayarlara Linux kurulmasını tavsiye ediyor. Ben de bu tavsiyelere uydum ve Linux kurdum fakat hiçbirinden Windows 7'de aldığım performansı alamadım. Böylece bunun bir palavradan ibaret olduğunu anlamış oldum. Windows 7'de 480p videoları donmadan, kasmadan izleyebilirken Linux'da asla izleyemiyorum. Denediğim dağıtımlar Mint XFCE, Ubuntu Mate, Lubuntu. Dediğim gibi, hepsi de düşük performans verdi.
En iyi performası istiyorsan Arch kuracaksın, Arch çok temiz ve hafif bir dağıtım ve ayrıca hafif bir masaüstü ortamı kullandığınızdan emin olun. Linux'un Windows'tan daha fazla performans göstermesi bir palavra değil.

Linux bilgisayarı hızlandırır diyor

Linux deyip genelleme yaptılarsa dedikleri yanlış. Bazı dağıtımlar kullandığı ortamdan, hafif olmasından dolayı hızlı çalışır evet, ama Linux deyip genelleme yapmak doğru olmaz.

O sistem ile Xfce ve Mate gibi ortamları zaten kullanmamalısın. Lubuntu dışında diğer dediklerin bu ortamları kullanıyor zaten, LXQT'de artık hafif sayılmaz.

Antix gibi pencere yöneticisi kullanan dağıtımlara bak. Fluxbox ortamını da deneyebilirsin...

Linux deyip genelleme yaptılarsa dedikleri yanlış. Bazı dağıtımlar kullandığı ortamdan, hafif olmasından dolayı hızlı çalışır evet, ama Linux deyip genelleme yapmak doğru olmaz.
Bu sistem için bunlar önerildiği için bunları kurdum.

Windows 7'den bile yavaş çalışması garip geldi bana. Windows'un aero ortamıyla bile daha performanslı geziniyorum internette.

İşlemci ve RAM miktarına bakılırsa yaptıkları öneriler yanlış.
Technopat Sosyal'e giriş yapamıyorum. Neden olabilir?

Bunu denediniz mi? Sizin özelliklerinize yakın eski bir bilgisayarda çok akıcı kullanmıştım illedelinux'u.
Bunu deneyeceğim, teşekkür ederim.

Bu aygıt Linux tarafında sadece MPEG2'ye kadar donanımsal hızlandırma destekler. Bu sebeple hangi Linux dağıtımını kurarsanız kurun sonuç değişmeyecek.

Linux için eski bir GMABooster yazılımı var, bulup çalıştırabilirsen belki bununla biraz daha performans elde edilebilirsin.

Bu aygıt Linux tarafında sadece MPEG2'ye kadar donanımsal hızlandırma destekler. Bu sebeple hangi Linux dağıtımını kurarsanız kurun sonuç değişmeyecek.

Linux için eski bir GMABooster yazılımı var, bulup çalıştırabilirsen belki bununla biraz daha performans elde edilebilirsin.
Sadece video izlerken değil, sitelerde de yavaş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı