Ubuntu ve Windows Dual boot nasıl yapılır?

P_irana

Decapat
Arkadaşlar flash Linux(Ubuntu) kurulur mu ya da PC'de 1 tane SSD var ben bununla birlikte hem Windows hem Linux kurulu şekilde kullanbilir miyim ? Bir de bununla ilgili bir rehber videosu falan var mı?

Arkadaşlar flash Linux(Ubuntu) kurulur mu?

Ubuntu yerine KDE Neon kurarsanız gayet güzel olur.

PC'de 1 tane SSD var ben bununla birlikte hem Windows hem Linux kurulu şekilde kullanbilir miyim?

Evet kullanabilirsiniz. Kurulum aşamasında Windows'un yanına kur seçeneğini seçince olur.

Bir de bununla ilgili bir rehber videosu falan var mı?

Rehber videosu bulunur ama gerek yok okuyarak yaptığınız zaman yanlış bir şey yapmazsınız ve kendinize daha uygun bir şekilde kurarsınız.

Şimdi ben kurdum kanka ama bana hangi işletim sistemini boot etmesini sormasını istiyorum normalde sırasına göre direkt açıyor ama ben sormasını istiyorum anakart Gigabyte.

Şimdi ben kurdum ama bana hangi işletim sistemini boot etmesini sormasını istiyorum normalde sırasına göre direkt açıyor ama ben sormasını istiyorum anakart Gigabyte.

Normalde sorması lazım. Önemli değil çözmeye çalışalım.
Önce diskinizi bulalım. Konsolu açın ve lsblk yazın.

Bu resimde benim diskim /dev/vda olur.

Sonra ise şu iki komutu girin ve bakalım olacak mı?
Kod:
sudo os-prober /dev/vda (Bende /dev/vda olanın yerine sende çıkanı yazcaksın emin olamazsan lsblk çıktısının ekran görüntüsünü at.)
sudo update-grub

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…