Ubuntu yazılım kataloğu takılı kaldı

Mustafa Türker

Hectopat
1662845256023.png

1 saat önce Ubuntu kurdum bilgisayara yazılım kataloğu hala yüklenmedi. Konsoldan killall snap Store çektim ama düzelmedi.

1662845360024.png

Bir de bu hatayla karşılaştım bu nedir?

Yine Ubuntu yine snap store problemi. Yillardir duzeltemediler ilginc bir sekilde. :D
Terminal uzerinden asagidaki komutu calistirmayi deneyebilir misiniz?

sudo snap refresh snap-store

Yine Ubuntu yine snap Store problemi. Yillardir duzeltemediler ilginc bir sekilde. :D
Terminal uzerinden asagidaki komutu calistirmayi deneyebilir misiniz?

sudo snap refresh snap-store

Birkaç denemeden sonra çözdüm ilgilendiğin için sağ ol yine de.

@Parendinate hocam bende ucuz ışıklı klavye var scroll lock tuşuyla klavye ışığı açılıp kapanıyor ama Ubuntu'da çalışmıyor bu tuş nasıl aktif edebilirim?

Birkaç denemeden sonra çözdüm ilgilendiğin için sağ ol yine de.

@Parendinate hocam bende ucuz ışıklı klavye var scroll lock tuşuyla klavye ışığı açılıp kapanıyor ama Ubuntu'da çalışmıyor bu tuş nasıl aktif edebilirim?
Terminal uzerinden xmodmap komutunu calistirip kodun ciktisini paylasabilir misin? Kodun ciktisina gore yardimci olmaya calisabilirim. :D

Bunlar da işe yaramadı maalesef.

1662854547475.png

Anlamadığım burada açık gösteriyor daha bugün geçiş yaptım Ubuntu'ya Windows'ta yanıyordu ışıklar, gece lazım oluyor klavye ışığı.

Bunlar da işe yaramadı maalesef.

Eki Görüntüle 1514578

Anlamadığım burada açık gösteriyor daha bugün geçiş yaptım Ubuntu'ya Windows'ta yanıyordu ışıklar, gece lazım oluyor klavye ışığı.
Hangi marka klavyeyi kullaniyorsunuz? Sorun scroll lock tusunun fonksiyonu ile alakali degil muhtemelen. Klavye Windows'un icerisinde olan tus sistemine gore optimize edilip uretilmistir muhtemelen. Gonderdiginiz gorselde butun tuslar acik olarak gozukuyor. Sleep butonunun acik olarak gozukmesi ilginc geldi. Teknik olarak bilgisayarin uyku modunda olmasi gerekmez mi? :D

@Mustafa Türker : Simdi aklima geldi, laptop mu kullaniyorsun? xset komutu senin su an kullandigin klavyeyi degil de laptop'un kendi klavyesi icin ayarlama yapiyor olabilir. Terminal uzerinden hwinfo | grep keyboard komutunu calistirip komutun ciktisini paylasabilir misin?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı