Ubuntu yazılım kataloğu takılı kaldı

Markası Piranha A-101'den almıştım.

Evet laptop kullanıyorum.

@Parendinate

Son düzenleme:
Sanirim Ubuntu 22.04 kullaniyorsun. Ubuntu 22.04 display server olarak Wayland kullaniyor. Bu sebepten dolayi denedigimiz Xorg komutlari ise yaramamis. Asagidaki komutu calistirip ciktisini gonderebilir misin?

ls /sys/class/leds

Iki adet klavyen oldugu icin totalde 3 adet scrollock gozukuyor. Hepsini acalim, hangisi olursa artik. Scroll Lock tuslarinin id numaralarina gore hazirladigim bu komutlari sirasiyla terminale girebilir misin? Fakat girerken hangi komutu kullandiginda isiklarin yandigina dikkat edebilirsen suan kullandigin klavyenin scroll lock tusunun idsinin ne olduguna karar verebiliriz.

Kod:
sudo sh -c 'echo 1 > /sys/class/leds/input28::scrolllock/brightness'
sudo sh -c 'echo 1 > /sys/class/leds/input4::scrolllock/brightness'
sudo sh -c 'echo 1 > /sys/class/leds/input8::scrolllock/brightness'

İlk komut yaktı ışıkları ama geri söndü şimdi.

Hocam Caps Lock tuşuna basınca tekrar sönüyor ışıklar.

Sirasiyla butun komutlari mi calistirdin yoksa sadece birinci komutu calistirdiktan sonra durdun mu?

Hepsini çalıştırdım ama ilk komut yaktı ışıkları. Caps Lock veya NumLock tuşuna basınca sönüyor ışıklar.
Gercekten cok ilginc. Wayland ile alakali bir bug olabilir. /sys/class/leds/input28::scrolllock/brightness < Bu dosyanin icerisindeki degerin 1 olmasi gerekiyor fakat bir sekilde kendi kendine 0 a donuyor muhtemelen. sudo -i komutu ile root olup verdigim kodu tekrar calistirmayi deneyebilir misin?

@Mustafa Türker : Eger bu senin icin gercekten cok onemli bir problem ise Xorg Display server'a gecebilirsin. Xorg da boyle bir problem olmayacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…