Çözüldü Ubuntu'da animasyonlar kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Meslek
Sivil Polis
RTX 3050, i5 11. nesil laptopuma Ubuntu GNOME kurdum ve Wayland kullandım ekran kartı sürücümde yanlış hatırlamıyorsam 550 olması lazım. Super tuşuna bastığımda animasyonlar kasıyor, kimisi bu sorunu Arch Linux'ta muffer bir şeyler yazarak çözmüş ancak Ubuntu'ya göre böyle bir paket bulamadım ve şunu fark ettim iki monitör kullanıyorum.

Laptopun monitörünü kapatırsam diğer monitördeki animasyonlar acayip kasıyor, daha da yavaşlıyor. Harici monitörü devre dışı bırakıp laptopun monitörünü açarsam animasyon sorunu tamamen düzeliyor. Bu nasıl bir sorun? X11 neredeyse sorunumu çözüyor ama X11'de çok kasıyor genel olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
X11 neredeyse sorunumu çözüyor.

Kendi sorunuzu kendiniz cevaplamışsınız. Wayland kullanıyorsunuz galiba. Wayland ve NVIDIA'nın sorunları.

Nouveau sürücüsünü kara listeye alalım:

Kod:
sudo bash -c "echo blacklist nouveau > /etc/modprobe.d/blacklist-nvidia-nouveau.conf"
sudo bash -c "echo options nouveau modeset=0 >> /etc/modprobe.d/blacklist-nvidia-nouveau.conf"
sudo update-initramfs -u
sudo reboot
X11 neredeyse sorunumu çözüyor.

Kendi sorunuzu kendiniz cevaplamışsınız. Wayland kullanıyorsunuz galiba. Wayland ve NVIDIA'nın sorunları.

Nouveau sürücüsünü kara listeye alalım:

Kod:
sudo bash -c "echo blacklist nouveau > /etc/modprobe.d/blacklist-nvidia-nouveau.conf"
sudo bash -c "echo options nouveau modeset=0 >> /etc/modprobe.d/blacklist-nvidia-nouveau.conf"
sudo update-initramfs -u
sudo reboot

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı