Çözüldü Ubuntu'da Gazebo kullanırken FPS çok düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Yer
Yıldız Teknik Üniversitesi
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG G733PZ
Meslek
Öğrenci
Sanırsam sürücüler ile ilgili ciddi sıkıntılarım var. İHA geliştirme ile ilgilenmeye başladım ancak gazebo yazılımında ancak 5 FPS alabiliyorum. Ubuntu 20.04 W11 yanında Dual boot olarak kullanıyorum sistemim şöyle, yardım için şimdiden teşekkürler. @Maomao @Bayram Tempest

İşlemci: Ryzen 9 7945HX.
Ekran kartı: RTX4080M.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel olan 560 sürücüsünü veya Wayland'ı kullanıyor olabilirsin. Önce oturum açma sayfasından çark simgesine bas ve X11 ile giriş yapıp dene.
Sürücüyü kurmamış da olabilir.

Yazılım ve Güncellemeler uygulamasında Ek Sürücüler sayfasına gelerek NVIDIA sürücüsü kurabilirsin.

Sürücüyü kurmamış da olabilir.

Yazılım ve Güncellemeler uygulamasında Ek Sürücüler sayfasına gelerek NVIDIA sürücüsü kurabilirsin.

Hocam oradan kurdum ancak hala düşük FPS veriyor, sadece işlemciyi kullansa bile böyle olmamalı diye düşünüyorum. Hatta silip tekrar kurdum ancak değişiklik olmadı.

Güncel olan 560 sürücüsünü veya Wayland'ı kullanıyor olabilirsin. Önce oturum açma sayfasından çark simgesine bas ve X11 ile giriş yapıp dene.

Deneyeceğim hocam.

@Maomao Hocam oturum açma ekranında çark simgesi yok.

Son düzenleme:
Ekran görüntüsü atabilir misin? Kullanıcı hesabını seçtikten sonra şifreyi girdiğin kutunun altında gözüküyordu diye hatırlıyorum.

Ekran görüntüsü atabilir misin? Kullanıcı hesabını seçtikten sonra şifreyi girdiğin kutunun altında gözüküyordu diye hatırlıyorum.
Atayım hocam ancak orada yok gerçekten.

Hocam orada ekran görüntüsü almama izin vermiyor.

@Maomao

Sağ üstteki erişilebilirlik tuşunda var mı diye kontrol eder misin? Birde şifreyi girdiğin kutunun yanındaki daire giriş tuşu mu? (onu bilmediğimden sordum, fazla aldırış etme.)

Sağ üstteki erişilebilirlik tuşunda var mı diye kontrol eder misin? Bir de şifreyi girdiğin kutunun yanındaki daire giriş tuşu mu? (onu bilmediğimden sordum, fazla aldırış etme.)

İyi çıkmamış hocam, şifreyi göster/gizle tuşu. Orada da yok maalesef. Ancak GPT yardımı ile X11 geçebildim galibe şimdi FPS'yi deneyeceğim.

Ubuntu'da X11 ile Oturum Açma Sorunu ve Çözümü​

Ubuntu'da X11 oturumunu seçebilmek için giriş ekranında (GDM) "Ubuntu on Xorg" seçeneği görünmüyorsa aşağıdaki adımları uygulayarak X11'i etkinleştirebilirsiniz:

1. Wayland'i Devre Dışı Bırakın

Wayland'i kapatarak X11'i zorunlu olarak kullanabiliriz:

Terminali açın ve GDM yapılandırma dosyasını düzenleyin:
sudo nano /etc/gdm3/custom.conf

Aşağıdaki satırın başındaki # işaretini kaldırın ya da ekleyin:
WaylandEnable=false

Dosyayı kaydetmek için:
Ctrl + O → Enter → Ctrl + X ile çıkış yapın.

2. GDM'yi Yeniden Başlatın

Değişikliklerin uygulanması için GDM'yi yeniden başlatın:
sudo systemctl restart gdm3

Not: Bu komut mevcut oturumunuzu kapatıp giriş ekranına döndürecektir.

3. Sistemi Yeniden Başlatın

Emin olmak için bilgisayarınızı yeniden başlatın:
sudo reboot

4. Giriş Ekranında X11 Oturumunu Seçin

Giriş ekranına geldiğinizde:

• Kullanıcı adınızı seçin ama şifreyi henüz girmeyin.
  • Ekranın sağ alt köşesinde veya şifre giriş kutusunun yakınında bir dişli çark simgesi () ya da "Oturum Türü" menüsü görünecek.
  • Buradan "Ubuntu on Xorg" veya "X11" seçeneğini seçin.
  • Şifrenizi girip oturum açın.

5. X11 Oturumunda Olduğunuzu Kontrol Edin

Terminali açarak aşağıdaki komutu çalıştırın:
echo $XDG_SESSION_TYPE

• Eğer çıktı x11 ise, şu anda X11 oturumundasınız.
  • Eğer çıktı wayland ise, ayarlar doğru uygulanmamış demektir.

GPT bu şekilde dedi.

Bu arada çark simgesi yine görünmedi ancak kontrol ettiğimde x11 yazdı.

Hocam maalesef düşük fps sorunum halen devam ediyor. Gazeboda 5 fps gibi komik bir rakam alıyorum.

nvidia-smi yazıp çıktıyı paylaşır mısın?
Hocam GPT ile biraz ilerlerken çok kötü şeyler oldu. Bana şu komutu yazdırdıktan sonra Ubuntu'yu kaybettim.
Kod:
sudo prime-select nvidiasudo reboot

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…