Ubuntuda Huawei MF190 3G modem kullanamıyorum

kasilis01

Hectopat
Huawei MF190 AVEA taraftar jet modemimi Ubuntu içinde kullanamıyorum. Taktığım zaman bilgisayar algılamıyor. Normalde modemim içine hem Windows hem Mac hem de Linux için driver atmışlar, demek ki normalde Ubuntu'da çalışması gerekiyor. Windows'ta sorunsuz kullanabiliyorum. Sorun bence donanımsal değil çünkü öyle olsaydı Windows 7'de şu anda bu yazıyı yazamazdım. BIOS'um güncel. Ubuntu'nun 12.04'ünü kullanıyorum. Bilgisayarım Acer Aspire 5742G. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili hocam, Ubuntu'dayken bilgisayar modemi hiç görmüyor. Görse içini açıp driver'ları kuracağım. Sorun sürücüyü kurmak değil, gerekirse Windows'tayken sürücülerin setup'larını sabit diske atıp Ubuntudan kurarım fakat problem az önce de belirttiğim gibi "ubuntudayken bilgisayar modemi hiç görmüyor".

Modemin içindeki dosyalara erişmek için Ubuntu'nun modemi tanıması gerekir. Modemi sistem görüyordur fakat siz sürücüyü kurmayı bilmiyorsunuz sanırım. Bir de cihaz Huawei değil (Onu da yanlış yazmıştınız bu arada ), ZTE imiş zaten. Huawei nereden çıkardınız

Şu yönteme bakar mısınız:

[ubuntu] Getting a ZTE MF190 3G Dongle working - Ubuntu Forums

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…