Ubuntu'da internet yavaş çalışıyor

Yavuz Yaşar

Picopat
Daha fazla  
Merhaba direk konuya gireceğim. Minecraft sunucu kurdum ama Linux daha az RAM kullandığı için ve başlangıç için Ubuntu önerildiği için Ubuntu kurdum ve sunucu sorun oluşmadan başladı duckdns ile de IP ayarladım normal giriyor ama sanki Windows'tan başlatırken daha az laglı çalışıyordu yani aşırı lag var ve mikrofonum düzgün çalışmıyor arkadan garip sesler geliyor. Modeme aynı uzaklıkta yapıyorum bu ikisini. Ve internet siteleri çok daha geç açılıyor.

Son düzenleme:
DNS ayarlarından olabilir, bir de Ubuntu kullanmanızı tavsiye etmem, Linux Mint Debian Edition gibi diğer dağıtımları kullanabilirsin, veya saf "Debian live GNOME" kullanabilirsin.

Sadece Minecraft da değil ama internet siteleri çok yavaş açılıyor ve Windows'ta da duckdns kullanıyordum.

1726504924635.png

Bu Ubuntu'da yaptığım internet hız testi ama bu hızda değil gibi gözüküyor yani buraya bu yanıtı yazmak için 10 dk boyunca sitenin yüklenmesini bekledim.

Son düzenleme:
İnternet ile pek alakalı değil gibi, bence Ubuntu yerine başka dağıtıma geç.

Şimdilik kolay olsun dersen Linux Mint'in Debian sürümü var, Fedora workstation da var mesela.

Mesajınızı görmemişim kusura bakmayın teşekkürler şimdilik Linux Mint Debian indireceğim.

Şuan Windows da aynı sorunu yaşamaya başladım ama internet hızı bu şekilde

Farklı bir internet kullanıyorum şu an.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-22 184729.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-22 184729.png
    50 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı