Ubuntu'da istenilen programlar harici ekran kartında nasıl açılır?

Semih.42

Hectopat
Ubuntu'da istediğin programları harici ekran kartı ile nasıl açarım?
AMD harici ekran kartım var. Windows'ta AMD'nin uygulaması ile yapabiliyorum istediğim .exe'yi belirtiyordum. Açılacağında kendi ayarlıyordu ama Ubuntu'da bunu nasıl yapacağım?

i5 2410M.
AMD Radeon HD 6370M.
4 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düz Ubuntu yani Gnome kullanıyorsanız uygulama menüsünde uygulamaya sağ tık yapıp "Ayrık ekran kartı ile başlat" seçeneğini seçmelisiniz.

Eğer bahsettiğim seçenek bulunmuyorsa BIOS üzerinden Hybrid modu pasifleştirirseniz sistem harici ekran kartını kullanmaya başlayacaktır.

Kullanacağım programda işe yaramaz. Windows'taki gibi doğrudan başlatan bir dosya yok.
".Jar" ayrıca.
Windows'ta AMD'nin uygulamasından ".exe" belirterek tek tek seçebiliyoruz. Benzer bir çözüm var mı?

Eğer bahsettiğim seçenek bulunmuyorsa BIOS üzerinden Hybrid modu pasifleştirirseniz sistem harici ekran kartını kullanmaya başlayacaktır.
Nvidia ekran kartınız olsa optimus veya envycontrol önerirdim ancak AMD için bundan farklı yöntem sunamıyorum. BIOS'u gezin illa ki vardır GPU mode kısmı.

Bios ta önceden ayarlamıştın işe yaramıyor.
Bir özellik güncel değilmiş(yeni sürücüde yok.) Windows ta AMD nin yazılımı olmadan kullanamıyor. Dual boot yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…