Ubuntu'da jar dosyası çalıştırmak istiyorum fakat jar dosyası archive Manager ile açılıyor.
View all applications yapıyorum orada kurduğum Java gözükmüyor bu programı nasıl Java ile açabilirim?
Dosya yöneticisinden(sanırsam nemo idi Ubuntu'da gelen) indirilenler klasörünü açın, ardından sağ tık yapıp "Open in Terminal" yazın. Açılan terminal ekranında komutu yürütün.
Bir .jar dosyasını nasıl açarım? (Bu adımların çalışması için jar dosyası yürütülebilir Java kodu içermelidir.) Dosyaya sağ tıklayın ve Birlikte Aç'ı seçin. İçinde...
Modern dağıtımlarda üzerine sağ tıklayıp menüden "özellikler" kısmına girdikten sonra "İzinler" bölümünden "Program gibi çalıştırmaya izin ver" tuşuna basın ve çalıştırmayı deneyin.
Komutla da yapılabiliyor ancak modern dağıtımlarda doğrudan düğmesi mevcut.
Kaynağını bilmediğiniz java paketlerini açmayın, bilgisayarınıza zarar verebilir.
Modern dağıtımlarda üzerine sağ tıklayıp menüden "özellikler" kısmına girdikten sonra "İzinler" bölümünden "Program gibi çalıştırmaya izin ver" tuşuna basın ve çalıştırmayı deneyin.
Komutla da yapılabiliyor ancak modern dağıtımlarda doğrudan düğmesi mevcut.
Kaynağını bilmediğiniz java paketlerini açmayın, bilgisayarınıza zarar verebilir.
Dosya indirilenlerde.
Ben konsolu windows başlat düğmesine basıyorum orda ara kısmı çıkıyor terminal yazıp açıyorum dosyanın olduğu kısımda açmasını bilmiyorum.