Timuçin1 Centipat Katılım 11 Ağustos 2024 Mesajlar 276 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Eylül 2024 #1 Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı?
Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı?
7 706111 Hectopat Katılım 28 Ağustos 2023 Mesajlar 6.020 Makaleler 1 Çözümler 29 6 Eylül 2024 #2 Yüklü yani. ".py" çalıştırmak için python3 dosya.py diye çalıştırmayı dene.
berkkan.k Hectopat Katılım 17 Ağustos 2022 Mesajlar 571 Çözümler 19 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Eylül 2024 #3 Timuçin1 dedi: Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı? Genişletmek için tıkla... terminale şu komutu yazın. Kod:Panoya kopyala python3 --version
Timuçin1 dedi: Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı? Genişletmek için tıkla... terminale şu komutu yazın. Kod:Panoya kopyala python3 --version
6 613366 Hectopat Katılım 3 Ocak 2023 Mesajlar 3.744 Makaleler 23 Çözümler 77 6 Eylül 2024 #4 Timuçin1 dedi: Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı? Genişletmek için tıkla... Yüklenmiş.
Timuçin1 dedi: Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı? Genişletmek için tıkla... Yüklenmiş.
Timuçin1 Centipat Katılım 11 Ağustos 2024 Mesajlar 276 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Eylül 2024 #5 706111 dedi: Yüklü yani. ".py" çalıştırmak için python3 dosya.py diye çalıştırmayı dene. Genişletmek için tıkla... python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açıcağım?
706111 dedi: Yüklü yani. ".py" çalıştırmak için python3 dosya.py diye çalıştırmayı dene. Genişletmek için tıkla... python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açıcağım?
6 613366 Hectopat Katılım 3 Ocak 2023 Mesajlar 3.744 Makaleler 23 Çözümler 77 6 Eylül 2024 #6 Timuçin1 dedi: python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açacağım? Genişletmek için tıkla... Hocam dosya yok nasıl açacaksın Python inmiş kullanabilirsin.
Timuçin1 dedi: python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açacağım? Genişletmek için tıkla... Hocam dosya yok nasıl açacaksın Python inmiş kullanabilirsin.
Timuçin1 Centipat Katılım 11 Ağustos 2024 Mesajlar 276 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Eylül 2024 #7 613366 dedi: Hocam dosya yok nasıl açacaksın Python inmiş kullanabilirsin. Genişletmek için tıkla... Ama nasıl kullanacağım? kod.py diye masaüstünde bir document oluşturdum içine ; print("Test mesajı") yazdım . Document logosuda python oldu. Çalıştırmaya çalışınca dediğim hatayı alıyorum. berkkan.k dedi: terminale şu komutu yazın. Kod:Panoya kopyala python3 --version Genişletmek için tıkla... Python 3.5.2 yazdı.
613366 dedi: Hocam dosya yok nasıl açacaksın Python inmiş kullanabilirsin. Genişletmek için tıkla... Ama nasıl kullanacağım? kod.py diye masaüstünde bir document oluşturdum içine ; print("Test mesajı") yazdım . Document logosuda python oldu. Çalıştırmaya çalışınca dediğim hatayı alıyorum. berkkan.k dedi: terminale şu komutu yazın. Kod:Panoya kopyala python3 --version Genişletmek için tıkla... Python 3.5.2 yazdı.
7 706111 Hectopat Katılım 28 Ağustos 2023 Mesajlar 6.020 Makaleler 1 Çözümler 29 6 Eylül 2024 #8 Timuçin1 dedi: python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açıcağım? Genişletmek için tıkla... Tamam Piton yüklü, o dosyayı bulamamış. Bunun içinde dosya yoluna kadar tablaman lazım. Diyelim masaüstünde. Dosya terminali çalışma yerini o Masaüstüne al. cd /home/kullanıcı_adı/Desktop olmazsa, Desktop yerine Masaüstü yaz. İsmi neyse. kullanıcı adın neyse de "kullanıcı_adı" kısmına onu yaz. daha sonra python3 kod.py diye çalıştır.
Timuçin1 dedi: python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açıcağım? Genişletmek için tıkla... Tamam Piton yüklü, o dosyayı bulamamış. Bunun içinde dosya yoluna kadar tablaman lazım. Diyelim masaüstünde. Dosya terminali çalışma yerini o Masaüstüne al. cd /home/kullanıcı_adı/Desktop olmazsa, Desktop yerine Masaüstü yaz. İsmi neyse. kullanıcı adın neyse de "kullanıcı_adı" kısmına onu yaz. daha sonra python3 kod.py diye çalıştır.
6 613366 Hectopat Katılım 3 Ocak 2023 Mesajlar 3.744 Makaleler 23 Çözümler 77 6 Eylül 2024 #9 Timuçin1 dedi: Ama nasıl kullanacağım? kod.py diye masaüstünde bir document oluşturdum içine ; print("Test mesajı") yazdım . Document logosuda python oldu. Genişletmek için tıkla... VSC indir derleme yapacaksan. Kod:Panoya kopyala sudo apt install code
Timuçin1 dedi: Ama nasıl kullanacağım? kod.py diye masaüstünde bir document oluşturdum içine ; print("Test mesajı") yazdım . Document logosuda python oldu. Genişletmek için tıkla... VSC indir derleme yapacaksan. Kod:Panoya kopyala sudo apt install code
Timuçin1 Centipat Katılım 11 Ağustos 2024 Mesajlar 276 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Eylül 2024 #10 706111 dedi: Tamam Piton yüklü, o dosyayı bulamamış. Bunun içinde dosya yoluna kadar tablaman lazım. Diyelim masaüstünde. Dosya terminali çalışma yerini o Masaüstüne al. cd /home/kullanıcı_adı/Desktop olmazsa, Desktop yerine Masaüstü yaz. İsmi neyse. kullanıcı adın neyse de "kullanıcı_adı" kısmına onu yaz. daha sonra python3 kod.py diye çalıştır. Genişletmek için tıkla... Yine aynı hatayı alıyorum desktop ve masaüstünü ayrı ayrı denedim. 613366 dedi: VSC indir derleme yapacaksan. Kod:Panoya kopyala sudo apt install code Genişletmek için tıkla... Sadece basit bir python kodunu çalıştıramaz mıyım terminalden
706111 dedi: Tamam Piton yüklü, o dosyayı bulamamış. Bunun içinde dosya yoluna kadar tablaman lazım. Diyelim masaüstünde. Dosya terminali çalışma yerini o Masaüstüne al. cd /home/kullanıcı_adı/Desktop olmazsa, Desktop yerine Masaüstü yaz. İsmi neyse. kullanıcı adın neyse de "kullanıcı_adı" kısmına onu yaz. daha sonra python3 kod.py diye çalıştır. Genişletmek için tıkla... Yine aynı hatayı alıyorum desktop ve masaüstünü ayrı ayrı denedim. 613366 dedi: VSC indir derleme yapacaksan. Kod:Panoya kopyala sudo apt install code Genişletmek için tıkla... Sadece basit bir python kodunu çalıştıramaz mıyım terminalden