8 823189 Centipat Katılım 11 Ağustos 2024 Mesajlar 288 Çözümler 1 6 Eylül 2024 #1 Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı?
Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı?
7 706111 Hectopat Katılım 28 Ağustos 2023 Mesajlar 6.020 Makaleler 1 Çözümler 29 6 Eylül 2024 #2 Yüklü yani. ".py" çalıştırmak için python3 dosya.py diye çalıştırmayı dene.
berkkan.k Hectopat Katılım 17 Ağustos 2022 Mesajlar 571 Çözümler 19 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Eylül 2024 #3 823189 dedi: Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı? Genişletmek için tıkla... terminale şu komutu yazın. Kod:Panoya kopyala python3 --version
823189 dedi: Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı? Genişletmek için tıkla... terminale şu komutu yazın. Kod:Panoya kopyala python3 --version
6 613366 Hectopat Katılım 3 Ocak 2023 Mesajlar 3.744 Makaleler 23 Çözümler 77 6 Eylül 2024 #4 823189 dedi: Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı? Genişletmek için tıkla... Yüklenmiş.
823189 dedi: Başlıkta gördüğünüz gibi Ubuntu'ya Python kurmaya çalışınca çıkan yazı. Yazdığım kod: sudo apt install python3 Çözümü bilen var mı? Genişletmek için tıkla... Yüklenmiş.
8 823189 Centipat Katılım 11 Ağustos 2024 Mesajlar 288 Çözümler 1 6 Eylül 2024 #5 706111 dedi: Yüklü yani. ".py" çalıştırmak için python3 dosya.py diye çalıştırmayı dene. Genişletmek için tıkla... python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açıcağım?
706111 dedi: Yüklü yani. ".py" çalıştırmak için python3 dosya.py diye çalıştırmayı dene. Genişletmek için tıkla... python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açıcağım?
6 613366 Hectopat Katılım 3 Ocak 2023 Mesajlar 3.744 Makaleler 23 Çözümler 77 6 Eylül 2024 #6 823189 dedi: python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açacağım? Genişletmek için tıkla... Hocam dosya yok nasıl açacaksın Python inmiş kullanabilirsin.
823189 dedi: python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açacağım? Genişletmek için tıkla... Hocam dosya yok nasıl açacaksın Python inmiş kullanabilirsin.
8 823189 Centipat Katılım 11 Ağustos 2024 Mesajlar 288 Çözümler 1 6 Eylül 2024 #7 613366 dedi: Hocam dosya yok nasıl açacaksın Python inmiş kullanabilirsin. Genişletmek için tıkla... Ama nasıl kullanacağım? kod.py diye masaüstünde bir document oluşturdum içine ; print("Test mesajı") yazdım . Document logosuda python oldu. Çalıştırmaya çalışınca dediğim hatayı alıyorum. berkkan.k dedi: terminale şu komutu yazın. Kod:Panoya kopyala python3 --version Genişletmek için tıkla... Python 3.5.2 yazdı.
613366 dedi: Hocam dosya yok nasıl açacaksın Python inmiş kullanabilirsin. Genişletmek için tıkla... Ama nasıl kullanacağım? kod.py diye masaüstünde bir document oluşturdum içine ; print("Test mesajı") yazdım . Document logosuda python oldu. Çalıştırmaya çalışınca dediğim hatayı alıyorum. berkkan.k dedi: terminale şu komutu yazın. Kod:Panoya kopyala python3 --version Genişletmek için tıkla... Python 3.5.2 yazdı.
7 706111 Hectopat Katılım 28 Ağustos 2023 Mesajlar 6.020 Makaleler 1 Çözümler 29 6 Eylül 2024 #8 823189 dedi: python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açıcağım? Genişletmek için tıkla... Tamam Piton yüklü, o dosyayı bulamamış. Bunun içinde dosya yoluna kadar tablaman lazım. Diyelim masaüstünde. Dosya terminali çalışma yerini o Masaüstüne al. cd /home/kullanıcı_adı/Desktop olmazsa, Desktop yerine Masaüstü yaz. İsmi neyse. kullanıcı adın neyse de "kullanıcı_adı" kısmına onu yaz. daha sonra python3 kod.py diye çalıştır.
823189 dedi: python3 : cant open file 'kod.py' : [Errno 2] No such file or directory Hatasını alıyorum, masaüstünde bu dosya nasıl açıcağım? Genişletmek için tıkla... Tamam Piton yüklü, o dosyayı bulamamış. Bunun içinde dosya yoluna kadar tablaman lazım. Diyelim masaüstünde. Dosya terminali çalışma yerini o Masaüstüne al. cd /home/kullanıcı_adı/Desktop olmazsa, Desktop yerine Masaüstü yaz. İsmi neyse. kullanıcı adın neyse de "kullanıcı_adı" kısmına onu yaz. daha sonra python3 kod.py diye çalıştır.
6 613366 Hectopat Katılım 3 Ocak 2023 Mesajlar 3.744 Makaleler 23 Çözümler 77 6 Eylül 2024 #9 823189 dedi: Ama nasıl kullanacağım? kod.py diye masaüstünde bir document oluşturdum içine ; print("Test mesajı") yazdım . Document logosuda python oldu. Genişletmek için tıkla... VSC indir derleme yapacaksan. Kod:Panoya kopyala sudo apt install code
823189 dedi: Ama nasıl kullanacağım? kod.py diye masaüstünde bir document oluşturdum içine ; print("Test mesajı") yazdım . Document logosuda python oldu. Genişletmek için tıkla... VSC indir derleme yapacaksan. Kod:Panoya kopyala sudo apt install code
8 823189 Centipat Katılım 11 Ağustos 2024 Mesajlar 288 Çözümler 1 6 Eylül 2024 #10 706111 dedi: Tamam Piton yüklü, o dosyayı bulamamış. Bunun içinde dosya yoluna kadar tablaman lazım. Diyelim masaüstünde. Dosya terminali çalışma yerini o Masaüstüne al. cd /home/kullanıcı_adı/Desktop olmazsa, Desktop yerine Masaüstü yaz. İsmi neyse. kullanıcı adın neyse de "kullanıcı_adı" kısmına onu yaz. daha sonra python3 kod.py diye çalıştır. Genişletmek için tıkla... Yine aynı hatayı alıyorum desktop ve masaüstünü ayrı ayrı denedim. 613366 dedi: VSC indir derleme yapacaksan. Kod:Panoya kopyala sudo apt install code Genişletmek için tıkla... Sadece basit bir python kodunu çalıştıramaz mıyım terminalden
706111 dedi: Tamam Piton yüklü, o dosyayı bulamamış. Bunun içinde dosya yoluna kadar tablaman lazım. Diyelim masaüstünde. Dosya terminali çalışma yerini o Masaüstüne al. cd /home/kullanıcı_adı/Desktop olmazsa, Desktop yerine Masaüstü yaz. İsmi neyse. kullanıcı adın neyse de "kullanıcı_adı" kısmına onu yaz. daha sonra python3 kod.py diye çalıştır. Genişletmek için tıkla... Yine aynı hatayı alıyorum desktop ve masaüstünü ayrı ayrı denedim. 613366 dedi: VSC indir derleme yapacaksan. Kod:Panoya kopyala sudo apt install code Genişletmek için tıkla... Sadece basit bir python kodunu çalıştıramaz mıyım terminalden