Daha önceden Ubuntu'da kurulum yaparken ana dizin, swap area ve UEFI kısmını oluşturmuştum, şimdi tekrar yüklemek istiyorum ve UEFI kısmını oluşturmasam bir problem olur mu? Ben bir problem olacağını sanmam ama size de sorayım dedim.
Şimdi anladığım kadarıyla tekrar Ubuntu kuracaksınız ve bu kurulumda yine EFI oluşturmalı mı diye soruyorsunuz. Var olan EFI'yi /boot/EFI'ye bağlayıp da kurmalısınız. Oluşturmayın yani@Nizel G yok hocam olay şöyle şimdi o /, swap area ve EFI kısımları vardı ya ben direk Windows'tan kuculttugum diski sildim ama nedense EFI kısmını silemedim ve orası duruyor ve Windows görüyor ben de kurulum yaparken tekrar EFI kısmını oluşturmadan devam etsem olur mu?
Bilgisayara format atıyorsun ve /home, / ve /boot'u sildin; ama /boot/EFI'yi sıfırlamıyorsun, tekrar kullanmak istiyorsun. Yanlış anlamış olabilirim, böyle anladım.@Nizel G eskisini kurulum ekranında görebilir miyim disk olarak.
Şimdi anladığım kadarıyla tekrar Ubuntu kuracaksınız ve bu kurulumda yine EFI oluşturmalı mı diye soruyorsunuz. Var olan EFI'yi /boot/EFI'ye bağlayıp da kurmalısınız. Oluşturmayın yani@Nizel G yok hocam olay şöyle şimdi o /, swap area ve EFI kısımları vardı ya ben direk Windows'tan kuculttugum diski sildim ama nedense EFI kısmını silemedim ve orası duruyor ve Windows görüyor ben de kurulum yaparken tekrar EFI kısmını oluşturmadan devam etsem olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.