Çözüldü Ubuntu'da tekrar GRUB kurulmasına gerek var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

533388

Hectopat
Makaleler
2
Daha önceden Ubuntu'da kurulum yaparken ana dizin, swap area ve UEFI kısmını oluşturmuştum, şimdi tekrar yüklemek istiyorum ve UEFI kısmını oluşturmasam bir problem olur mu? Ben bir problem olacağını sanmam ama size de sorayım dedim.

Çözüm
Şimdi anladığım kadarıyla tekrar Ubuntu kuracaksınız ve bu kurulumda yine EFI oluşturmalı mı diye soruyorsunuz. Var olan EFI'yi /boot/EFI'ye bağlayıp da kurmalısınız. Oluşturmayın yani
@Nizel G eskisini kurulum ekranında görebilir miyim disk olarak.
Bilgisayara format atıyorsun ve /home, / ve /boot'u sildin; ama /boot/EFI'yi sıfırlamıyorsun, tekrar kullanmak istiyorsun. Yanlış anlamış olabilirim, böyle anladım.
Başlatma seçeneklerindeki dosyalar /boot'da olur. Dolayısıyla eskisinden bir şey geçemez.

@Nizel G yok hocam olay şöyle şimdi o /, swap area ve EFI kısımları vardı ya ben direk Windows'tan kuculttugum diski sildim ama nedense EFI kısmını silemedim ve orası duruyor ve Windows görüyor ben de kurulum yaparken tekrar EFI kısmını oluşturmadan devam etsem olur mu?

Şimdi anladığım kadarıyla tekrar Ubuntu kuracaksınız ve bu kurulumda yine EFI oluşturmalı mı diye soruyorsunuz. Var olan EFI'yi /boot/EFI'ye bağlayıp da kurmalısınız. Oluşturmayın yani

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…