Ubuntu'dan Windows 10'a geçiş

WalterBishop

Kilopat
Yeni bir Laptop aldım. Hayatımda ilk defa kurulum yapacağım. Model Dell Inspiron 7567 4b30f81c İ5-7300hq 8gb 1tb 4gb Gtx1050 15.6 - n11.com bu. Ubuntu kurulu olarak geldi bugün Laptop ile ilk günümü geçireceğim. Sizden isteğim Ubuntu'yu silip nasıl Windows 10 kurabilirim? PC ilk alındığında neler yapılması lazım? BIOS'tan tutunda driverına kadar bilgim yok açık ve basit bir şekilde sizden bütün adımları öğrenmek istiyorum. Aksam başlayacağım kuruluma. Çok zamanım yok, okula dönmem gerekecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam idrak edemedim açıkcası kurulum hakkında bir bilgim yok. Yabancı geliyor terimler video veya basit şekilde sıralı biçimde anlatabilir misiniz?

Rufus la USB beleğe win10 imajı kurup yüklemeyi dene. Windows Installer ext4 dosya sistemini tanır mı bilmiyorum ama eğer görebilirsen tüm hdd bölümlerini silip kaça ayırmak istiyorsan ayırırsıın.
Eğer ext4 ü tanımazsa o zaman linux installer dan hdd yi biçimlendirilmemiş yapıp tekrar win installer dan deneyebilirsin.

Merhaba. Öncelikle yeni bilgisayarınız hayırlı olsun. Eğer Rufus'la falan hiç uğraşmak istemiyorsanız aşağıdaki linkten Microsoft media creation tool'u indireceksiniz. Daha sonra başka bir bilgisayara kurmak istiyorum diyerek usb'ye yazdıracaksınız. Akabinde, F12'ye basıp boot menüsüne ulaşacaksınız. Ordan UEFI olanı seçip başlayacaksınız. Daha sonra windows'u yükseltmek istiyorum yerine windows'u yüklemeye basıp diğer olan tüm diskleri silip, son kalan diski seçiniz. İyi günler. Eğer yardıma ihtiyacınız olursa resim atarsınız.

Microsoft Media Creation Tool

Sağlıklı bir kurulum olur mu? Bios güncellemesini nasıl yapacağım. Driverlar birde.

Aşağıdaki sırayla sağlıklı bir kurulum yapabilirsiniz, BIOS ve sürücü kısmını kurulum yapıldıktan sonra hallederiz.

1-https://youtu.be/XzvvSezHTkU
2-https://youtu.be/JT-1ou7j7T8

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…