Çözüldü Ubuntu'dan Windows 10'a nasıl dönülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Equirium

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
GT210
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600X
Merhaba, bugün ilk defa Windows 10'dan Ubuntu'ya geçmeyi umuyordum fakat yüklendikten sonra siyah ekran verdi, hiçbir yerde de çözümünü bulamadım.
Şimdi kısacası Ubuntu açılmıyor, siyah ekran veriyor. Arada sadece mouse işaretini gösteriyor fakat flash belleğimde yüklü olan deneme sürümü Ubuntu gayet iyi çalışıyor. Tahminim, ekran kartının driverları eski olduğu için açmaması.
Fakat ekran kartım GT210 olduğundan, bildiğim başka güncel bir driver yok. Varsa rica ediyorum, yanlışımı düzeltin hocam.
Şimdi diyordum ki, internet kafeden Windows 10 ISO’sunu indirip belleğe atsam, bunu tekrar kurabilir miyim ve nasıl kurulumunu yaparım? Çünkü flash belleğimde olan Ubuntu dışında başka çalışan işletim sistemi yok, Windows'u sile basmıştım okumadan, maalesef. Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum. 😓

Bahsettiğim siyah ekran:

Çözüm
Merhaba Ubuntu açılmıyor sadece flash bellekte yüklü olan deneme sürümsü şey açılıyor. yine de ondan yapılıyorsa nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏
Bilgisayarın UEFI mı yoksa eski BIOS mu?

1. Ubuntu'yu USB'den başlat.

2. Windows 10 ISO dosyasını indir:

Bu aşamada Microsoft'un sitesinde Windows işletim sistemi dışında her sistem için (Linux, FreeBSD, Android, macOS, iOS gibi) ISO dosyası sunulur. Windows olan bilgisayarlarda ISO dosyasını direkt olarak indirmek için: Microsoft'un Sitesinden En Güncel Windows 10 ISO Dosyasını İndirme Rehberi
Ubuntu için bunu yapmana gerek yok.

3. Ubuntu'ya Terminal ile GParted uygulamasını yükle:
Bash:
sudo apt install gparted -y

4. Ubuntu USB'sini Windows USB'si yapma aşaması. Bilgisayarının UEFI ya da BIOS olduğunu söylemen lazım. Yöntemler değişiyor çünkü.

Ama temel olarak: Ubuntu RAM'e yüklenmiş olacak. USB'yi bu aşamada biçimlendirebiliriz. Aynı zamanda laptop diskinden eski Ubuntu'yu da sileceğiz.
Merhaba, bugün ilk defa Windows 10'dan Ubuntu'ya geçmeyi umuyordum fakat yüklendikten sonra siyah ekran verdi, hiçbir yerde de çözümünü bulamadım.
Şimdi kısacası Ubuntu açılmıyor, siyah ekran veriyor. Arada sadece mouse işaretini gösteriyor fakat flash belleğimde yüklü olan deneme sürümü Ubuntu gayet iyi çalışıyor. Tahminim, ekran kartının driverları eski olduğu için açmaması.
Fakat ekran kartım GT210 olduğundan, bildiğim başka güncel bir driver yok. Varsa rica ediyorum, yanlışımı düzeltin hocam.
Şimdi diyordum ki, internet kafeden Windows 10 ISO'sunu indirip belleğe atsam, bunu tekrar kurabilir miyim ve nasıl kurulumunu yaparım? Çünkü flash belleğimde olan Ubuntu dışında başka çalışan işletim sistemi yok, Windows'u sile basmıştım okumadan, maalesef. Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum. 😓

Bahsettiğim siyah ekran:

Tekrardan kurmayı denediniz mi olmazsa gidip bir arkadaşın ya da bir bilgisayarcıdan Windows USB'si alman olacak ya da yapmanlazım.

Şimdi diyordum ki, internet kafeden Windows 10 ISO'sunu indirip belleğe atsam, bunu tekrar kurabilir miyim ve nasıl kurulumunu yaparım? Çünkü flash belleğimde olan Ubuntu dışında başka çalışan işletim sistemi yok, Windows'u sile basmıştım okumadan, maalesef. Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum. 😓

Bahsettiğim siyah ekran:

Bu görsel yükleme sırasında mı oluyor Ubuntu'yu eğer öyle ise flash belleği çıkartmanız gerek yükleme başlamadan önce.

Bahsettiğim siyah ekran:

Aynısını bende yaşadım Windows'u Rufus ile bir yerden kur flasha oradan Windows'unu kur rahatlarsın.

Windows'u silmediysen bilgisayarı kapat açarken boot tuşuna spam olarak bas açılınca Windows boot manager seç. Oradan sonra bir USB ile ISO dosyasını indir, Rufus ile USB'ye yazdır ve temiz Windows kur Linux'u da silersin.

İlla başka bilgisayardan Windows kurulum USB'si hazırlamana gerek yok. Ubuntu'yu başlatıp gereken dosyaları indirip USB'ye yazdırma yapabilirsin.

Linux'u açamamış zaten ben Windows'a boot'tan geçip temiz Windows kurmayı önerdim.
Adam Windows'u silmiş bi' zahmet okusanız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı