Ubuntu'nun yavaş çalışması

Dcesipt

Hectopat
Merhabalar, yaklaşık 5 gün önce laptop aldım. 2 gün önce ve bugün PC'yi açtığımda sistem bir süre yavaş çalışıyor, uygulamarı bekleterek açıyor ve açıldığında geç yükleniyor, Chrome da internette sıkıntı olmamasına rağmen arama yaptığımda geç açıyor. Ubuntu'da(Ubuntu 20.04.1 LTS ) yeni olduğum için herhangi bir güncellemeden mi kaynaklı olup olmadığını da bilmiyorum bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

SİSTEM ÖZELLİKLERİ;
İşlemci:
11th Gen Intel® Core™ i5-1135G7 @ 2.40GHz × 8
RAM:16 GB
Ekran kartı:paylaşımlı
SSD:256 GB
HDD:1TB
Bunlara ek olarak terminalden işlemci bilgilerine baktığımda, işlemci 1100 ile 1300 MHz arasında çalışıyor.

Ubuntu benim cihazimda da yavas calisiyor hatta zaman zaman donuyor. Ayni GNOME surumunu kullandigim Debian bir sistem ise oldukca akici calisiyor. Ubuntu ile ilgili bir problem oldugunu dusunuyorum. Zaten -bence- en kotu dagitimlardan birisi. Farkli bir dagitim kullanmanizi tavsiye ederim.

Ubuntu benim cihazimda da yavas calisiyor hatta zaman zaman donuyor. Ayni GNOME surumunu kullandigim Debian bir sistem ise oldukca akici calisiyor. Ubuntu ile ilgili bir problem oldugunu dusunuyorum. Zaten -bence- en kotu dagitimlardan birisi. Farkli bir dagitim kullanmanizi tavsiye ederim.
Hocam yeni cihaza göre normal mi bu durum?Ayrıca ilk zamanlar oldukça akıcı ve de hızlıydı ama 2 gün önce pc yi açtığımda yavaş ve sıkıntılı olduğunu farkedip restartladım ve düzeldi ardından bu gece de sabaha kadar normal çalışıyordu ama yeni tekrardan açtığımda aynı yavaşlamayı farkettim .Bunlardan bağımsız laptopun sadece ekranını kapatıyordum uyku modunda oluyordu ve 2 kere şarjın %60lardayken uyku modunda olmasına rağmen %20 altında olduğunu farkettim.konuyla bir bağlantısı olabilir mi yoksa normal bit durum mu ?

Hocam yeni cihaza göre normal mi bu durum?Ayrıca ilk zamanlar oldukça akıcı ve de hızlıydı ama 2 gün önce pc yi açtığımda yavaş ve sıkıntılı olduğunu farkedip restartladım ve düzeldi ardından bu gece de sabaha kadar normal çalışıyordu ama yeni tekrardan açtığımda aynı yavaşlamayı farkettim .Bunlardan bağımsız laptopun sadece ekranını kapatıyordum uyku modunda oluyordu ve 2 kere şarjın %60lardayken uyku modunda olmasına rağmen %20 altında olduğunu farkettim.konuyla bir bağlantısı olabilir mi yoksa normal bit durum mu ?
Uyku modunda o kadar sarj kaybetmesi normal degil. Farkli bir dagitim deneyin, sorunlar cozulmezse cihazla alakali bir durum olabilir. Ayrica Linux sistemleri laptoplarda kullanirken 'tlp' paketini kurmanizi tavsiye ederim otomatik guc ayarlamasi yapiyor ve batarya omrunu uzatiyor.

"Ubuntu 21.04" kullanıyorum herhangi bir sorun yok ve birçok servis kurulu docker vs.Şu aşamada LTS kullanmanızı önermem zira çok önemli güncellemeler oldu bahsettiğiniz sürümden bu yana ve bu ekim de gelicek güncelleme de oldukça önemli.2022 nisan ayında çıkıcak 22.04 sürüm ile LTS olarak kullanmaya başlıyabilirsiniz. 👍

@Dcesipt

Son düzenleme:
"Ubuntu 21.04" kullanıyorum herhangi bir sorun yok ve birçok servis kurulu docker vs. Şu aşamada LTS kullanmanızı önermem zira çok önemli güncellemeler oldu bahsettiğiniz sürümden bu yana ve bu ekim de gelecek güncelleme de oldukça önemli. 2022 Nisan ayında çıkacak 22.04 sürüm ile LTS olarak kullanmaya başlıyabilirsiniz. 👍

@Dcesipt

Hocam merhabalar, yorumunuz için teşekkür ederim. Yukarıda bahsettiğim 2 durumda da bilgisayarı kapatmak yerine uzun süre(12 saat veya 1 gün) uyku modunda bırakıyordum. Bu yüzden bilgisayarı kullanmayacağım zamanlar kapatmaya başladım ve şu ana kadar herhangi bir yavaşlama durumu olmadı ama ileride problem tekrar nüksederse tavsiyenize uyacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı