Ubuntu'ya geçmek doğru olur mu?

Sorun Giderici

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben İlker. Bilgisayarım bayağı bir eski ve biraz daha verim almak istiyorum, bu yüzden bana her daim Ubuntu'ya geçmemi önerdiler ve daha çok verim alacağımı söylediler. Bende size sormak istedim, Aklımdaki sorular şunlar:
1-Bu işletim sisteminde FPS değerlerim yükselir mi?
2-Minecraft, Valorant, CS gibi oyunlar oyanabilir miyim? (destekler mi?)
3-Her dosyaya girmek için kod yazmamız gerekiyor mu?

Sistemim (bayağı kötü ama değiştireceğim ve onun ile ilgili konuda açacağım):
1047 GB Toplam alan
İntelCore i3-3210 CPU 3.20 GHz
4 GB DDR3 1600 MHz RAM
64 Bit
(Ekran kartı'nı bilmiyorum ama 250-500 TL gibi bir şey)

Yardım ederseniz çok müteşekkir olurum.

İyi günler

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant oynayamazsın. Ama CS:GO ve minecraft destekler. Ubuntu'dan ziyade Linux Mint Cinnamon öneririm.

1- Kesin bir şey demek mümkün değil. Bazılarında düşebilir bazılarında artabilir.
2- Valorant oynayamazsınız ama diğer dediğiniz oyunları oynayabilirsiniz.
3- Hayır.

Ubuntu değil de Fedora 37 öneririm.

1- Hayır, Windows'a göre bazı oyunlar düşük olur. Hatta açılan yeni nesil oyun sayısı tek tük. Belki Wine veya Proton ile yeni nesil oyunlar açılabilir.
2- Minecraft oynanır, Valorant oynanmaz, CS oynanır (GO).
3- Hayır, sadece bir şeyler kurmak için kod lazım. Fakat Ubuntu'da uygulama mağazası var, oradan neredeyse her uygulamayı kurabilirsin.

Eğer ki cidden Ubuntu kullanmak istiyorsan, "Ubuntu LTS 20.04.05" kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Minecraft ve CS:GO oynanır fakat Valorant açar mı bilmiyorum her dosya için kod gerekmiyor. Ben o sisteme genelde Windows 7 öneririm ama eğer illaki Ubuntu diyorsanız 18.04 önerim çünkü 64 Bit sürümü bile sadece 1 GB RAM istiyor.

Kartın ve Oyunun Vulkan desteği varsa windows'u ezer geçer performans.
Kod bile denmez ona (Düzeltme: Kod olduğunu zaten biliyorum. Bazı insanlar bu olayı çok zor diye düşünüyor, bu yüzden öyle yazdım.). "sudo apt install program-adi" bu kadar basit, insanların gözüne zor gibi göstermeyin terminal'i.

Son düzenleme:
Kartın ve Oyunun Vulkan desteği varsa windows'u ezer geçer performans.
Kod bile denmez ona. "sudo apt install program-adi" bu kadar basit, insanların gözüne zor gibi göstermeyin terminal'i.
Hocam o kodlar zaten günlük hayatta herkesin kullandığı kod. print("Hello World!") bile bir kod iken benim dediğim bir kod değil mi? Ben terminal zor demedim.

OpenGL kullanan oyunlar (Minecraft ve CS:GO) daha fazla performans gösteriyor Linux'te. Kart Vulkan destekliyorsa çoğu oyunu (rahatlıkla, az performans kaybıyla) açabilirsiniz, eğer AC sorunu yoksa tabii. Her şey için kod gerekmiyor. Manjaro Xfce veya Linux Mint Xfce bakabilirsiniz Buguntu yerine.

Hocam o kodlar zaten günlük hayatta herkesin kullandığı kod. print("Hello World!") bile bir kod iken benim dediğim bir kod değil mi? Ben terminal zor demedim.
Tabii ki kod. Hiçbir şekilde zor birşey olmadığını, hatta siteye girip yüklemekten daha kolay olduğu için öyle dedim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…