Ubuntuyu sildikten sonra windows açılmıyor

Ysfcry

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, Ubuntu 14.10 Windows'un yanında kuruluydu. Ubuntu'nun olduğu diski windowsda iken biçimlendirdim. Pc yi kapattim. Sabah açtığımda her zamanki gibi siyah bios yazıları geldi. Sistemin açılması gerekirken yine baştan aynı ekran geldi. Bir döngü gibi devam ediyor. Çözümü nedir?

Kardeşim pc her açıldığında siyah bi bios ekranı geliyor bana. Bu ekrandan sonra işletim sistemi seçme menüsü geliyordu. Şuan siyah ekrandan sonra tekrar ayni ekran geliyor hep döngüde. Freedos yani hiç işletim sistemi yok gibi gözüküyor. Hata falan yok yani.

Sorunu uzun zamandır çözüm aslında. Ubuntu'yu tekrar windows'un yanına kur yaptım.

@Buğra tulpar

Sizin söylediğiniz hata şuan benim bilgisayarımda oluştu. İlgili konu açtım onay bekliyor çözümü biliyorsanız kopyala yapıştır yapabilirim

@©reative
  • Windows 7 veya 8 ile boot edin. Windows 8 ile boot ettiğini var sayıyorum.
  • Dil seçimini yaptıktan sonra ki ekranın alt kısmındaki "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekranda "Sorunu gider" seçeneğini seçin. Ardından açılan ekranda "Komut istemi" seçeneğine tıklayarak komut istemini açın.
  • Sonra şu komutları sırasıyla girin. Her komuttan sonra enter tuşuna basın.
Kod:
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /fixmbr
  • Sonra bilgisayarı yeniden başlattın.

Grub gittiği için açılmıyormuş. Büyük bir acemilik yapmıştım. Ubuntuyu tekrar kurmam gerekiyordu zaten. Kurunca düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…