ygtblt.23
Hectopat
Ubuntuyu kaldırmadan dosyaları silmek derken hangi dosyaları sildiniz?Bilgisayarıma halihazırda Windows 7 yüklüyken Ubuntu kurdum ve çalıştı bir süre kullandıktan sonra Ubuntu'yu kaldırmadan dosyalarını sildim. Sisteme girerken hata alıyorum. Ne yapmam gerek?
Siz disk yöneticisinden sadece ayırdığınız X GB'lık bölümü sildiniz. Bootloader'ın olduğu farklı bir yer var. Onu da kaldırmalısınız. Bunu Windows üzerinde yapmak için BIOS üzerinden Windows Boot Manager'ı üste alın.Bilgisayarıma halihazırda Windows 7 yüklüyken Ubuntu kurdum ve çalıştı bir süre kullandıktan sonra Ubuntu'yu kaldırmadan dosyalarını sildim. Sisteme girerken hata alıyorum. Ne yapmam gerek?
Siz disk yöneticisinden sadece ayırdığınız X GB'lık bölümü sildiniz. Bootloader'ın olduğu farklı bir yer var. Onu da kaldırmalısınız. Bunu Windows üzerinde yapmak için BIOS üzerinden Windows Boot Manager'ı üste alın.
Daha sonra bu rehber ile de Grub'u silerseniz hiçbir kalıntı kalmayacaktır.
Bu ekran çıktığında exit yazarsa Windows'a girebilir hocam, oradan da kaldırma işlemlerini halleder.Boot Manager'i üste alması imkansız Windows 7 dediğine göre UEFI değil ve komple Windows 7 format atmadıkça Boot Manager'i düzelmez. Ubuntu dosyaları silindiği için grub /boot dizinini bulamıyor ve ne Ubuntu'yu ne de Windows 7'yi Boot edebiliyor. O yüzden 2 çözüm var birincisi komple format. İkincisi bir Linux dağıtımı kurup bir dahaki formata kadar Windows 7 ile Dual olarak kullanmak.
Bu ekran çıktığında exit yazarsa Windows'a girebilir hocam, oradan da kaldırma işlemlerini halleder.
Anladım hocam.Hocam legacyde grub kurulduğunda Windows'un Boot Manager'i siliniyor ve dediğiniz UEFI için geçerli. Legacy Boot'ta exit yazınca ya anakart yanıt vermez ya da grub exit komut yok der. UEFI olsaydı dediğiniz doğru olurdu.
Siz disk yöneticisinden sadece ayırdığınız X GB'lık bölümü sildiniz. Bootloader'ın olduğu farklı bir yer var. Onu da kaldırmalısınız. Bunu Windows üzerinde yapmak için BIOS üzerinden Windows Boot Manager'ı üste alın.
Daha sonra bu rehber ile de GRUB'u silerseniz hiçbir kalıntı kalmayacaktır.
Hocam çünkü sadece Ubuntu'yu siliyorsun. Grub'u da silmen lazım.Ubuntuyu yeniden yüklemek istediğim zaman ise bu hatayı alıyorum
ubuntuyu yeniden yüklemek istediğim zaman bu hatayi alıyorum
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.