Uçak Mühendisliği mi, Makine Mühendisliği mi?

pcci reis

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben 11. sınıf bir kardeşinizim ve hedeflerim yüksek hatta çok yüksekte. İTÜ'de Uçak Mühendisliği ya da ODTÜ'de Makine okumak istiyorum. Özellikle uçaklara ilgim var İHA, SİHA, savaş jetleri gibi. Ama en büyük korkum işsiz kalmak ve yıllarımın heba olması. Ailem tıp seç rahat olursun diyor ama fikrime çok karışmıyolar. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Makine mühendisliği okuyup uçak mühendisliği alanına yönelebilirsin. Böylece iş alanını kısıtlamış olmazsın. İşsizlik konusuna gelince bu üniversitelerden mezun olup işsiz kalacağını sanmıyorum.

Kapsayıcı bölümler her zaman daha iyidir kanaatindeyim. İlla ikisinden birisini seçecek olsam Makina seçerdim, istersen uçak mühendisliğine oradan yönelebilirsin. Zaten kapsayıcı bölümden mezun olduktan sonra hangi sektörde uzun süre çalıştıysan oranın mühendisi olarak geçeceksin bir yerden sonra.

• Arkadaşım var Land Rover'da araç elektriği mühendisi lakin normalde EEM.
  • Arkadaşım var Daikin'de klima kalite mühendisi ama normalde EEM.
  • Arkadaşım var termik santralde zayıf gerilimde çalışıyor ama EEM.

Sağolun hocamlar. Makine mühendisliğine aşırı zor deniyor ve eğer tüm sosyal hayatını feda etmezsen geçemezsin diyenleri bile gördüm. O yüzden biraz korkutuyor gözümü.

Sağolun hocamlar. Makine mühendisliğine aşırı zor deniyor ve eğer tüm sosyal hayatını feda etmezsen geçemezsin diyenleri bile gördüm. O yüzden biraz korkutuyor gözümü.
Kolay bir bölüm değil elbet. Kardeşim de bu sene başladı. Yine de ortalık makine mühendisi dolu ve kendini başkalarına göre indexlememen lazım. Çalışana zor diye bir şey yok.

Kolay bir bölüm değil elbet. Kardeşim de bu sene başladı. Yine de ortalık makine mühendisi dolu ve kendini başkalarına göre indexlememen lazım. Çalışana zor diye bir şey yok.
C1 İngilizce B1 almancam var. Bu yönden çoğu yaşıtımdan üstün olduğumu düşünüyorum. Dediğim gibi İtü/Odtü gibi yerlerde okusam bile işsiz kalırsam kafayı sıyırırım. Maaş konusu da önemli.

Kalifiye adam hiçbir zaman boşta kalmaz merak etme. Sen elinden geleni yap gerisi çorap söküğü gibi geliyor inan bana. Bunları dert etmek için çok erken, şimdilik o bölümlere girmeyi, sonra da meslek bilgini arttıracak şekilde üniversiteyi verimli geçirmeyi hedeflemelisin.

Yazılım öğrenmeli miyim ? Phyton C++ gibi. Ben hiç anlamam bu işlerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…