Uçak mühendisliği vs havacılık ve uzay mühendisliği

tre x

Femtopat
Daha fazla  
ASELSAN, ROKETSAN ve tusaş gibi askeri teknoloji de çalışmak gibi bir hedefim var ancak bu iki meslek arasında kaldım. Hangisini seçersem daha etkili olur veyahut hangisi askeri teknoloji yönden ve yurt dışında çalışma konusunda etkilidir.

Kuzenim Uçak Mühendisliği mezunu ve şu an TUSAŞ'ta çalışıyor. Bunlardan birine yöneleceksen bile kendini çok geliştirmen lazım.

Hocam eğer sizi uğraştırmazsam acaba kuzeninize sayısal için ilk kaç bin ve tam olarak orada ne iş üzerine çalıştıklarını öğrenip bana söyler misiniz?

Kuzenim uçak mühendisliği mezunu ve şu an tusaş'ta çalışıyor. Bunlardan birine yöneleceksen bile kendini çok geliştirmen lazım.

Hocam eğer sizi uğraştırmazsam acaba kuzeninize sayısal için ilk kaç bin ve tam olarak orada ne iş üzerine çalıştıklarını öğrenip bana söyler misiniz?

Bahsettiğiniz savunma sanayi firmalarında yalnızca uçak mühendisleri çalışmıyor. Örneğin Aselsanın büyük çoğunluğu elektrik-elektronik mühendisi. Çalışmak istediğiniz bu firmalarda ne yapmak istediğinize, hangi alanda çalışmak istediğinize de bakın bence.

Havacılıga büyük ilgim var özellikle de savaş uçağı ve uzaya bir röportajda uçak muhendisleri projeyi başlatan kişi olduğu için ASELSAN gibi teknolojik devlerinden ucak muhendisligi alımı fazlaymış acaba havacılık ve uzay muhendisligi seçsem girermiyim diye düşünmüştüm hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…