Dragonsaw
Hectopat
Daha fazla
Dostum 4 yıl boyunca staj yaptım. MESEM'deydim lisede yani.Dostum en kötü ihtimalle hiç çalışman bir kişi için sigorta girişi olur. Şirketler genelde alırken zorunlu staja bakıyor çünkü çoğu şirket staj dönemlerinde zorunlu stajlı öğrenci alıyor ki SGK giderlerini devlet karşılıyor. Öğrenci acısından şöyle bir durum var en azından staj yaptığı yerde kendini tanıtma gibi bir fırsatı oluyor.
4 yıllık ve 2 yıllık üniversitelere giden kişilerle beraber çalıştım aralarından sadece bir tanesi
4 yıllık makine mühendisi ile beraber staj yaptım adam kılavuz açmayı dahi bilmiyor "makine mühendisi" evet. Teorik olarak bir şeyler biliyordu ama pratik her zaman daha önemli.
Bunu usta gördüğünde ne dedi biliyor musun "oğlum hiç mi okulda göstermediler demişti" orta halli bir üniversiteden mezundu. Çocuk her şeyin ismini ezbere biliyor ama hiç birinin nasıl kullanıldığını bilmiyordu.
Eğer arkadaşın yeteneği yoksa girdiği alanda okuduğuna pişman ola bilirdi çünkü çalıştığım çoğu kişi öylesine okuyordu ya da yetenekleri yoktu. Somun civatayı bile hangi yöne sıkıldığını bilmeyen üniversite giden adam vardı
Kumpas kullanmayı öğretmem bile 1 günümü aldı üniversiteli insanlara.
5-6 üniversiteli insanla çalıştım sadece 1 tanesi düzgündü diğerlerinden muhtemelen bir baltaya sap olmaz diye düşünüyorum olduğu sektörde. umarım yanılıyor olurum.
Üniversiteye gidenlere bir şey demiyorum sadece pratiğin ne kadar önemli olduğunu vurguluyorum ben burada.
Son düzenleyen: Moderatör: