Uçak teknolojisi bölümü yazılır mı?

Dostum en kötü ihtimalle hiç çalışman bir kişi için sigorta girişi olur. Şirketler genelde alırken zorunlu staja bakıyor çünkü çoğu şirket staj dönemlerinde zorunlu stajlı öğrenci alıyor ki SGK giderlerini devlet karşılıyor. Öğrenci acısından şöyle bir durum var en azından staj yaptığı yerde kendini tanıtma gibi bir fırsatı oluyor.
Dostum 4 yıl boyunca staj yaptım. MESEM'deydim lisede yani.
4 yıllık ve 2 yıllık üniversitelere giden kişilerle beraber çalıştım aralarından sadece bir tanesi
4 yıllık makine mühendisi ile beraber staj yaptım adam kılavuz açmayı dahi bilmiyor "makine mühendisi" evet. Teorik olarak bir şeyler biliyordu ama pratik her zaman daha önemli.

Bunu usta gördüğünde ne dedi biliyor musun "oğlum hiç mi okulda göstermediler demişti" orta halli bir üniversiteden mezundu. Çocuk her şeyin ismini ezbere biliyor ama hiç birinin nasıl kullanıldığını bilmiyordu.

Eğer arkadaşın yeteneği yoksa girdiği alanda okuduğuna pişman ola bilirdi çünkü çalıştığım çoğu kişi öylesine okuyordu ya da yetenekleri yoktu. Somun civatayı bile hangi yöne sıkıldığını bilmeyen üniversite giden adam vardı :D

Kumpas kullanmayı öğretmem bile 1 günümü aldı üniversiteli insanlara.

5-6 üniversiteli insanla çalıştım sadece 1 tanesi düzgündü diğerlerinden muhtemelen bir baltaya sap olmaz diye düşünüyorum olduğu sektörde. umarım yanılıyor olurum.

Üniversiteye gidenlere bir şey demiyorum sadece pratiğin ne kadar önemli olduğunu vurguluyorum ben burada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uçak teknolojisinden ilk ve acil yardımına nasıl geçtiniz?

Hocam siz istediğiniz bölüme değil rastgele bir bölüme gitmek istiyorsunuz gibi :D iki bölüm arasında dağlar kadar fark var.

Asıl amacım askerlikti zaten adp sıralamam yetmedi tüm mülakatları geçip bunda başarılı olamadık o yüzden bir bölüme gidip seneye tekrar gireceğim MSÜ'ye yine olmaz ise okuduğum bölümde çalışmak istiyorum uçak teknolojisi bölümünü seviyorum ancak devlette tutmuyor ilk ve acil yardımı da sadece ambulans şoförü olma ihtimalimiz olduğu için düşünüyorum.

4 yıllık ve 2 yıllık üniversitelere giden kişilerle beraber çalıştım aralarından sadece bir tanesi
4 yıllık makine mühendisi ile beraber staj yaptım adam kılavuz açmayı dahi bilmiyor "makine mühendisi" evet. Teorik olarak bir şeyler biliyordu ama pratik her zaman daha önemli.

Bunu usta gördüğünde ne dedi biliyor musun "oğlum hiç mi okulda göstermediler demişti" orta halli bir üniversiteden mezundu. Çocuk her şeyin ismini ezbere biliyor ama hiç birinin nasıl kullanıldığını bilmiyordu.

Eğer arkadaşın yeteneği yoksa girdiği alanda okuduğuna pişman ola bilirdi çünkü çalıştığım çoğu kişi öylesine okuyordu ya da yetenekleri yoktu. Somun civatayı bile hangi yöne sıkıldığını bilmeyen üniversite giden adam vardı :D

5-6 üniversiteli insanla çalıştım sadece 1 tanesi düzgündü diğerlerinden muhtemelen bir baltaya sap olmaz diye düşünüyorum olduğu sektörde. umarım yanılıyor olurum.

Üniversiteye gidenlere bir şey demiyorum sadece pratiğin ne kadar önemli olduğunu vurguluyorum ben burada.
Tamiratla ilgilenmeyi sevdiğim için bu bölümü istiyorum uçaklara da ilgim var ama özelde okumaya değer mi karar veremedim sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği ege dokuz eylül gibi güzel yerlerde tutuyor ancak okuyup pişman olan çok kişi var kararsızım

Eee dostum okulda tabi adam teknik kısmını öğrenecek. (Meslek lisesi mi bu?) O yüzden okulunda atölye var mı diye başta belirtim giderken çoğu okulda atölye uçak gibi araçlar yok. Adam mühendisten başlar başlamaz teknisyen gibi iş yapmasını kimse beklenememeli Teknisyen işin el becerisi mühendis planlamasında olur. ayrıca üniversiteden çıkan her insanda üniversite haşır haşır ders çalışan kısım üniversitenin sadece %5'i %6'sıdır.

Eee dostum okulda tabi adam teknik kısmını öğrenecek. (Meslek lisesi mi bu?) O yüzden okulunda atölye var mı diye başta belirtim giderken çoğu okulda atölye uçak gibi araçlar yok. Adam mühendisten başlar başlamaz teknisyen gibi iş yapmasını kimse beklenememeli Teknisyen işin el becerisi mühendis planlamasında olur. ayrıca üniversiteden çıkan her insanda üniversite haşır haşır ders çalışan kısım üniversitenin sadece %5'i %6'sıdır.
Teknik değil teori kısmını öğreniyorlar dedim. Meslek lisesi değil ama Meslek YÜKSEK OKULU okulun devletten bekledikleri değil okulun kelle başı 200-300 bazı yerlerde 500 bine kadar para alıyorlar ve halen bir karşılığı olmuyor. Özel okullar için konuşuyorum. Devlette okulun kıdemine göre bir şeyler oluyor yine.
Teori olarak herkes öğrene bilir hatta öğrenmesine ihtiyaç bile yok çünkü her konu için internette fazlaca teorik bilgi var. Hatta ezbere iş yapan ilk okul mezunu adamlar bile vardı kullandığı makine yağının ismini biliyor ama kodunu bilmiyor :D farklı farklı şeyler var görünce bu adamı nasıl buraya koymuşlar diyorsunuz. İş verenler mezuniyete pek bakmıyor iş çıkıyor mu çıkmıyor mu bu kısmı ile ilgileniyor. (Çünkü onlar için bildiğiniz alet edavat gibi bir şey olarak görüyorlar tabi bize para verdikleri içinde kendilerini hep haklı görüyorlar :D )

Bende biraz işlerin böyle bilimsel tarafını merak ederim nasıl değil neye göre yapıldığını merak ederim. 8 kılavuz açmak için 6 ya da 6.5 çapında delik olması lazım yok ise aynı ölçülerde matkapla delinir.

Çalışan değil sadece stajyer alırken bile liseye bakıyordu patron (üniversiteye giden stajyerler için). 20 yaşındaki adamlara takım tutmayı nasıl öğretelim şimdi derdi. Çünkü işler hiç bir zaman rayında gitmiyor. Örnek veriyorum 20 kılavuz çekilecek eğer çekmesini bilmeyen birisi bunu çekerse kılavuz içerde kırılır kırık parçayı çıkarmak içinde ölme eşeğim ölme. İş yerleri iş yeridir. Okul yeri okul yeridir yani patron stajyerde alsa ustada alsa işin çıkıp çıkmadığına bakıyor. Eğer kişi şanslı ise işi öğreten güzel bir yere denk gelirse çok iyi olur ama gelmezse sıkıntı. Zaten genelde staja gelen üniversiteler tanıdık vasıtası ile geliyordu. Eğer kişinin tanıdığı biri yok ise işi birazcık daha zorlaşa bilir.

Önemli olan teknik kısmıydı eğer okul sana bunu veremiyor ise gidilen okulun bir kıymeti yok. Madem işi iş yerinde öğrenecek bu çocuk niye okula bu kadar para versin. Altı üstü diploma için 500 bin liradan fazla para harcanacak en az.

Durumlar üzücü ama bu şekilde senin farkın ne diye sorarsan bende MESEM'e gittiğim için dolu boş bir çok olaya şahit oldum. Köle gibide kullanıldım diğer üniversiteye giden adamlarda köle gibi kullanıldı. Patronun amacı SGK vermeden asgeri ücretin altında para vererek (mümkünse hiç para vermemek tabi ki) işte asgeri 22 bin ise stajyere veriyor 10 bin lira civarı bir para. Eşek mi dersiniz köle mi dersiniz o biçimde çalıştırıyor. Yani okusak bir dert okumasak bir dert ben halen anlamadım gitti. Konu sahibi arkadaş çok iyi düşünüp taşınmalı.

Forumda küfür serbest olsaydı yukarıda yazan her kelime yerine bir küfür ile değiştirirdim. Anlata bildiğim kadar anlattım ben.

Önemli olan teknik kıs mıydı eğer okul sana bunu veremiyor ise gidilen okulun bir kıymeti yok. Madem işi iş yerinde öğrenecek bu çocuk niye okula bu kadar para versin. Altı üstü diploma için 500 bin liradan fazla para harcanacak en az.

İlk sayfada yazdığım cümle: "Dostum atölye var mı? Uçak var mı bunlara bak. Zorunlu staj var mı bu çok önemli buna bak olması senin yararına. İngilizce mi buna bak. Genelde YDS ile uçak mühendisliğine geçiyorlar."

Ama söylediğin şeylerde haklı olduğun şeyler çok fazla maalesef bizim ülkemizde atölyesiz mühendishaneler olduğu için sadece teorik kısmını veriyor ve herkesin mühendis olma çabası var garip bir şekilde karşılıyorum. Allah yolunuzu açık etsin.

Sadece şunu belirtmek istiyorum: "İyi bir mühendis belli bir miktar teknisyenin işinden anlaması lazım ama iyi bir teknisyen kadar da kendini geliştiremeyebilir iyi bir teknisyende mühendis kadar pratik bilgi kısmına hakim olmayabilir.''

Şunuda belirtim çalıştığım şirkete teknisyenlerde iş öğrettim çok oluyor. İlk başta çok şaşırmıştım niye yapamıyorsunuz diye normalde 4+2 sene bunun eğitimini alıyorlar sonradan ne yalan söylüm acaip alıştım. Her mühendis ve her teknisyen aynı donanım ile eğitilmiyor maleseef.

Son düzenleme:
İlk sayfada yazdığım cümle: "Dostum atölye var mı? Uçak var mı bunlara bak. Zorunlu staj var mı bu çok önemli buna bak olması senin yararına. İngilizce mi buna bak. Genelde YDS ile uçak mühendisliğine geçiyorlar."

Ama söylediğin şeylerde haklı olduğun şeyler çok fazla maalesef bizim ülkemizde atölyesiz mühendishaneler olduğu için sadece teorik kısmını veriyor ve herkesin mühendis olma çabası var garip bir şekilde karşılıyorum. Allah yolunuzu açık etsin.

Sadece şunu belirtmek istiyorum: "İyi bir mühendis belli bir miktar teknisyenin işinden anlaması lazım ama iyi bir teknisyen kadar da kendini geliştiremeyebilir iyi bir teknisyende mühendis kadar pratik bilgi kısmına hakim olmayabilir.''

Şunuda belirtim çalıştığım şirkete teknisyenlerde iş öğrettim çok oluyor. İlk başta çok şaşırmıştım niye yapamıyorsunuz diye normalde 4+2 sene bunun eğitimini alıyorlar sonradan ne yalan söylüm acaip alıştım. Her mühendis ve her teknisyen aynı donanım ile eğitilmiyor maleseef.
İlk sayfada yazdıklarınız konu sahibi arkadaş içindi Sizde 30 günde iş deneyimi sağlar demiştiniz 30 günde bu çocuk ne öğrene bilir (üstelik yeteneği yoksa) araba tamiri olsa sök-tak-kır bir şeyler yapa bilir. 2 yılı 30 güne nasıl sığdıracak bilmiyorum. Üstelik diğer mezunlarda olacak çok daha donanımlı olanlara karşı. Ben sanayideydim sanayide bir şekilde işler işliyor ama havacılıkta nasıl olur bilmiyorum
Shy bilmem ne belgesi gibi bir şeyden bahsetmişti ama Nişantaşı parayla çalışan bir okul yani nasıl desem bazı okullar iş verenin gözünde mimlidir. Benim istediğim sektörde bazı mimli okullar ve kurslar var buradan mezun olan kişiler son seçenek olarak bakılıyor.
Ama konu sahibi arkadaşın kafası epey karışık uçak teknolojisinden ATT arasında gibi iki alan bir birinden bağımsız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı