Uçuş yapacak olduğunda marka Boeing olduğunda bilet almaya korkuyorum gerçekten, uçak korkum yok ama Boeing korkum varHangi firma hatırlamıyorum da, 4 olması lazım düşen uçak sayısı.
Bilerek 737 max biletlerini ucuz tutuyorlar. Hala risk var bu arada bu uçak için. Kesinlikle binme. 767 falan seç.Uçuş yapacak olduğunda marka Boeing olduğunda bilet almaya korkuyorum gerçekten, uçak korkum yok ama Boeing korkum var
E peki Airbus’ın çözülemeyen motor sorunları ne olacak?Boeing'in yaptığı hatalar bana daha fazla geliyor, Boeing'in güvenliği hakkında aklında deli sorular var.
Örnek: 737 Kapıları, MCAS sistemi vb.
Boeing demeyen de ne bileyim.O Önemli soruyu sorayım, Airbus mu Boeing mi?
Hocam Airbus'ın hiç kusuru yok demedim. Boeing'deki sorunlar bana daha fazla geliyor sadece. Kapı desem kimler anlarE peki Airbus’ın çözülemeyen motor sorunları ne olacak?MCAS sorunu ilk çıktığında vardı ve fiyaskoydu ama o da düzeltildi artık.
Pilotaj okumayı neden seçtiniz? Belli havayollarının 4 yıllık mezunlar için akademileri mevcut. Özellikle bir sebebiniz var mıdır üniversite eğitimi için? Benim de hedefim pilot olmak ancak pilotaj istemiyorum.Merhabalar, uzun zamandır böyle bir seri yapmak istiyordum bugüne nasipmiş, halk arasında uçaklar hakkında bilenen bir sürü yanlış var, aynı zamanda uçaklar hakkında çok ilginç bilgilerde var bunları isterseniz başka bir zaman yapabilirim. Okurken iyi eğlenceler.
Otopilot Uçağı Kullanabilir
Tamamen yanlış bir bilgi, uçakların otopilotu bir düğmeye bastığınızda uçağı uçuran bir sistem değildir, pilot hızı, irtifayı, heading(yön) bilgisini girer ve uçak bu komutlar sayesinde haraket eder.
Uçaklar Tek Motorla Uçamaz
Halk arasında yanlış bilinen bir bilgi daha, uçaklar tek motorla uçabilecek şekilde tasarlanmıştır, hatta yeterli irtifası var ise motoru olmadan uçaklar rahatlıkla iniş yapabilirler.
Türbilans Nedeyle Uçak Düşebilir
En büyük yalanlardan biri, uçaklar türbilans nedeniyle düşmezler sadece biraz sarsıntı olur bu kadar, uçarken uçağın düşmesinden korkmanıza gerek yok, havalimana giderken trafik kazası geçirip hayatınızı kaybetme ihtimalimiz daha fazla.
Hava trafik kontrol memurları, en az 5 farklı dil konuşmak zorundadır!
Hava trafik kontrol memurlarının bu kadar farklı dili bilmesine gerek yoktur. Havacılığın dili İngilizce'dir ve kontrolörler pilotlar ile İngilizce olarak iletişim kurarlar.
O Önemli soruyu sorayım, Airbus mu Boeing mi?
Okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Herhangi bir sorunuz olursa çekkinmeden sorabilirsiniz bu arada Pilotaj 3. Sınıf öğrencisiyim.
Görüşmek Üzere
Eğer Kendi akedemisi olmayan hava yollarına girmek istersem lisansımım olması gerekir, lisans almam gerekir bunun içinde özel havacılık okulu okumam gerekir ve fiyatları inanılmaz yüksek ben burslu pilotaj okuduğumda dolayı bana maddi bir etkisi yok uçuş okuluna gitseydim maddiyat gerekirdi. Eğer Ben sadece pilot olabilirim diyorsanız pilotaj okumanız daha mantıklı, eğer mühendislik okursanız pilot olamassanız başka bir meslek'te yapabilirsiniz, ben kendimden emin olduğum için pilotaj okumayı tercih ettim.Pilotaj okumayı neden seçtiniz? Belli havayollarının 4 yıllık mezunlar için akademileri mevcut. Özellikle bir sebebiniz var mıdır üniversite eğitimi için? Benim de hedefim pilot olmak ancak pilotaj istemiyorum.
Yok be hocam yani öyle bir diyorsun ki haftada bir kapı patlatıyor sanır insanlarHocam Airbus'ın hiç kusuru yok demedim. Boeing'deki sorunlar bana daha fazla geliyor sadece. Kapı desem kimler anlar
Estağfurullah özür dilemelik bir durum yok hocam. Son olarak sormak istiyorum üniversiteniz uçuş ücretlerini lisans paranızı vs. %100 kazandığınız bursta karşılıyor mu, bazı üniversitelerin burslu öğrencilere karşıladığını bazılarının karşılamadığını biliyorum, bunların neye göre belirlendiği hakkında bilginiz var mıdır?Eğer Kendi akedemisi olmayan hava yollarına girmek istersem lisansımım olması gerekir, lisans almam gerekir bunun içinde özel havacılık okulu okumam gerekir ve fiyatları inanılmaz yüksek ben burslu pilotaj okuduğumda dolayı bana maddi bir etkisi yok uçuş okuluna gitseydim maddiyat gerekirdi. Eğer Ben sadece pilot olabilirim diyorsanız pilotaj okumanız daha mantıklı, eğer mühendislik okursanız pilot olamassanız başka bir meslek'te yapabilirsiniz, ben kendimden emin olduğum için pilotaj okumayı tercih ettim.
(Kendimi belki tam izah edememiş olabilirim, özür dilerim)
Korkmayın hocam Boeing adına ben üzülüyorum dışlamayın bizleriUçuş yapacak olduğunda marka Boeing olduğunda bilet almaya korkuyorum gerçekten, uçak korkum yok ama Boeing korkum var