Çözüldü UCM-UCSI ACPI cihazı hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ghostriley52

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, aygıt yöneticisi üzerinde aşağıda paylaşmış olduğum hatayı görüyorum fakat bilgisayarın çalışmasında herhangi bir problem yok. Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-30 175840.png
    1,6 KB · Görüntüleme: 331
  • Ekran görüntüsü 2022-12-30 175905.png
    7,2 KB · Görüntüleme: 346
Çözüm
Merhaba, konuda geçen yaşamış olduğunuz bu sorunu çözebildiniz mi? ASUS ROG STRIX G18 kullanıyorum ve 1 haftadır bu sorun yüzünden USB-C portlarım çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

ASUS ROG STRIX G16 G614JZ-N3006 model bilgisayarım da bu sorunu BIOS yazılımını yeniden kurarak çözebildim. 308 adlı güncellemeden sonra bu sorunu yaşamıştım. Aynı sürümü kendim manuel kurunca düzeldi.

Windows 10 için driver desteği ne yazık ki yok.
Windows 11’i 4-5 farklı cihazda deneyimledim. İlk defa böyle bir sorun gördüm. Monster varken hiç böyle bir şey yaşamamıştım

Windows 10 için driver desteği ne yazık ki yok.
Windows 11'i 4-5 farklı cihazda deneyimledim. İlk defa böyle bir sorun gördüm. Monster varken hiç böyle bir şey yaşamamıştım.

Bilmiyordum hocam teşekkürler. Biz ne yapacağız bu sorunu peki? 55k bir laptopa veriyoruz yaşadığımız sorunlara bak.

Bilmiyordum hocam teşekkürler. Biz ne yapacağız bu sorunu peki? 55k bir laptopa veriyoruz yaşadığımız sorunlara bak.

Şu anda BIOS 321 sürümü kurulu 308 sürümünü kursam düzelir mi acaba? Flash bellekte yok evde yapamıyorum şu an içim içimi yiyor parayla rezil olmak böyle bir şey..

Hocam teknik servis her ne kadar windows 11 ile alakalı desede bu sorununların işletim sistemi ile alakası yok. Type-C portları çalışmayan pc format atınca düzelmiyorda biosu yeniden kurunca anında nasıl düzeliyor. İşletim sistemi ile alakalı olsa windows açıldıktan sonra çalışmaz. Ama pcyi açıyorum. type-c ye telefonu takıyorum elektrik dahi vermiyor. BIOS'u yeniden kurunca düzeliyor. Bu yaşanan sorunlar bios ile alakalı bir sorun ve muhtemelen kronik bir sorun

Sorun BİOS'la ilgiliyse yazılımsal olarak çözülür. Ama sorun USB ve TYPE-C hatlarındaki entegrelerdeyse o sıkıntı işte. Burada iş ASUS'un teknisyenlerinden çok tasarımcılarına iş düşüyor. Arızalı bir kaç cihazı merkeze çekip, inceleme yapıp ona göre bir karar vermeleri gerek. 2 gün önce manuel olarak Bios 321 sürümünü yükledim. Kulaklığın vericisini USB-A yerine TYPE-c portuna aldım. Sadece performans modunda bir kez enerji kesti. Sök-tak ile düzeldi. Her cihazın sorunu farklı gibi birde..

Bu arada Type-C çıkışlarını ekran kartı driverida etkiliyor. Son sürümlerle sorun olduğu mavi ekran verdiği iddia ediliyor. 537.42 numaralı sürümü deneyin bir de isterseniz.

Son düzenleme:
Olay driver alakalı olsa portlara elektrik gelir ancak data aktarımı yapmaz. Ancak BIOS yazılımı bozulduğu an elektrik dahi gelmiyor portlardan. Bu durumda driver ile alakalı değil. Bu portların elektrik kontrolleri BIOS üzerinden yönetilir. Bios yazılımı bozulunca kontrol sağlanmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…