Ucuz anakarta pahalı ekran kartı ve işlemci takmak mantıklı mı?

ReeluX

Decapat
Daha fazla  
Gaming Gen TR üzerinden bir sistem topluyucam toplamak istediğim sistemde RTX 4080 Super ve 7600X işlemci var ama anakart A620 çok düşük bir anakart biliyorum.
Fakat başka alınabilecek seçenek yok. Bu sebeple PC'de performans düşüşü ya da parça ömrüne eksi yönde bir hareket olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming Gen TR üzerinden bir sistem topluyucam toplamak istediğim sistemde RTX 4080 Super ve 7600X işlemci var ama anakart A620 çok düşük bir anakart biliyorum.
Fakat başka alınabilecek seçenek yok. Bu sebeple PC'de performans düşüşü ya da parça ömrüne eksi yönde bir hareket olur mu?
A620'nin hangi versiyonu? Marka model?
Ama genel olarak PCI uyumu dışında bir sorun olmaz, herhangi bir darboğaz vesaire mümkün değil.

Parçaların nimetlerinden tam faydalanamazsın sadece. Ömür etkisi olmaz.

Peki etkisi ne kadar olur
Örneğin B serisi anakartlarda işlemciye overclock yapabiliyorsun bunun etkisi ne kadar olur bilmiyorum OC yapmayı falan düşünmüyorsan bunu es geçebilirsin onun dışında genel olarak durum aynı yani pek etkisi olmaz. Daha iyi anakartlarda mosfet soğutucuları, daha fazla m2 ssd takmak için slotlar daha fazla ram slotları ve daha fazla pci-e slotları oluyor diye biliyorum.

A620M-E anakart ile Ryzen 5 7600 kullanıyorum. Tam performansta ve ortalama sıcaklık ile çalışıyor, öneririm.

Forumdaki 7600X ile A620 darboğaz yapar uyumlu olmaz vs diyen arkadaşları dikkate almamanızı öneririm. 6 aylık deneyimim ile şiddetle tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı