Ucuz anakarta pahalı işlemci takılırsa ne olur?

Arkadaşlar hep merak etmişimdir H610'a i9 12900KS veya A320 anakarta 5800x3D ne olur? Tam performans alamaz diye biliyorum ancak sistem kapanması gibi sorunlar olur mu oyunda?

1)tam performans alırsınız.
2) böyle anakartların bazılarında M.2 giriş olmayabiliyor.
3)OC desteği olmadığı için base veyahut Turbo frekanslarında çalışır.
4)sistem çökmesi yaşatmaz.

Anakartın VRM'leri işlemciyi tam performans kullanmaya yetemeyeceği için işlemci de throttle olmaya başlar, buna göre de işlemcini performansı düşmüş olur. Onun harici stok ayarlar ve günlük kullanımda bir şey olmaz lakin o.c yapıp da zorlamaya kalkarsanız anakartı haşlamış olursunuz. Düşük chipsete göre tercih etmek yerine VRM ve soğutma bakımından tercih etmek daha mantıklı. İşlemcinin asıl performansını bunlar belirliyor çünkü. A320 olup da VRM ve soğutma bakımından yeterli anakartlar da var mesela, bunlar otomatik olarak gayet güzel boostlayabiliyor işlemciyi.

1)tam performans alırsınız.
2) böyle anakartların bazılarında M.2 giriş olmayabiliyor.
3)OC desteği olmadığı için base veyahut Turbo frekanslarında çalışır.
4)sistem çökmesi yaşatmaz.

Peki anakarta bir şey olma ihtimali var mı yük altında?

Var tabii. MOSFET'ler çok ısındığı için yanabiliyor direkt veya anakart kendini korumaya alıp sistemi kapatabiliyor ya da MOSFET'ler, sıcaklıkları daha fazla artmasın diye işlemcinin voltajını ve frekansını düşürmeye başlıyor daha fazla stres altında kalmamak için.

Bu seviyedeki anakartların amacı aynı performans türündeki düşük işlemciler ile kullanılmaya uygun olduğu için yüksek sıcaklık ve clock değerlerinin artması sonucu performans kaybı olabilir, onun haricinde bir sıkıntı olmaz.

Hocam şimdi gelelim asıl soruya elimde Gigabyte H610 var ikinci elde güzel fiyatta i9 12900KS buldum sıvı soğutmam ID-Cooling 240mm Lite 1080p oyunculukta kurtarır mı anakart?

1080p oyunculuk için bu işlemcilere gerek yok.
i7 10700F tarzı bir işlemci gayet kafi.
Bir de bunun yanında ekran kartı da büyük önem taşıyor.

1080p oyunculuk için bu işlemcilere gerek yok.
i7 10700F tarzı bir işlemci gayet kafi.
Bir de bunun yanında ekran kartı da büyük önem taşıyor.

Hocam üniversitede iş için kullanacağım o yüzden çok çekirdekli bir işlemci bakıyorum. Anakartı 1-2 yıla anca yenileyebilirim o zamana kadar oyun için kullanılacak.

Hocam üniversitede iş için kullanacağım o yüzden çok çekirdekli bir işlemci bakıyorum. Anakartı 1-2 yıla anca yenileyebilirim o zamana kadar oyun için kullanılacak.

Kullanacağınız ekran kartı da önemli arkadaşın da dediği gibi. Anakart tarafında öyle çok sorun olmaz orasını dert etmeye gerek yok. 1080p darboğaz yapmadan kullanmak için ekran kartı da önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…