Ucuz bilgisayar önerisi

Bütçe
16.000

loNeroust

Zeptopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
XPG 128gb
Herkese merhabalar öncelikle,
Ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim 16.000'e kadar bilgisayar bakıyorum (2 ay kadar beklersem 20-21 bin civarına da ulaşabilirim.) Fakat piyasa çok fazla uçmuş. Şu anlık elimde HP Pavilion 15 BC300NT seri numaralı özellikleri:
i7 7500u.
GTX950M.
8x2 RAM (birini kendim taktım)
1TB HDD+128 GB SSD (SSD'yi de ben taktım)
Böyle olan bir bilgisayarım var. Masaüstü mü yoksa dizüstü bilgisayar mı alsam çok aradayım çok sık oyun oynayan biri değilim fakat bilgisayarım eski olmasından da kaynaklanıyor olabilir bu . Hackathon datathon gibi bir sürü yarışmalar da düzenleniyor bunlara masaüstünü götüremem şu anki bilgisayarım yeterli olur mu onlar için? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim canavar bir masaüstü bilgisayar mı almalıyım, Gaming laptop mu yoksa Huawei'nin Ryzen 7 4800H'lı gibi küçük bir şey mi almalıyım yanına da ileriki zamanda büyük ekran ekleyerek. Şimdiden çok teşekkürler.

Taşınabilirlik senin için önemliyse mecburen laptop alman lazım. Üniversiteye de götürebilirsin ancak elindeki cihaz kesinlikle yazılım için yeterli bir cihaz. Pil süresi senin için sıkıntı değilse yanına bir masaüstü bilgisayar öneririm. Huawei'nin cihazlarını geç, işlemciler eskidi artık. Yeni çıkarttıkları 2022 modellerinde bile CES 2021'de tanıtılmış AMD Ryzen 5000U işlemciler var. 1-2 aya pazarda Ryzen 6000U işlemcili cihazları göreceğiz.

Taşınabilirlik tabii önemli fakat belirttiğim gibi bir bilgisayara sahibim bunu getirip götürebilirim yeterli olduğu taktirde. Zaten üniversitemde çalışıyorum adaptörü taşımak zorunda kalıyorum o yüzden ki başka bir yüksek performanslı laptop alsam da aynı pil süresini alacağımı düşünüyorum çok bir şey fark etmeyecektir genel oyuncu bilgisayarı problemi.

Benim tercihim sağlam bir masaüstü alıp eski laptopu yanında taşımaktan yana. Ben öyle yapıyorum şu an.

Benim tercihim sağlam bir masaüstü alıp eski laptopu yanında taşımaktan yana. Ben öyle yapıyorum şu an.

Ben de öyle düşünüyorum hem modüler eskirse değiştir laptop öyle değil fakat masaüstü alınca da bitmiyor ki klavye alacaksın ekran alacaksın onlar da şu an uçuk fiyatlarda vallahi.

Aslında M1 MacBook Air ile Series S çok iyi gider. Bütçene de uyuyor. Pil süresi de uzun istediğin yere götürebilirsin rahatça.

Hocam Series S'ten kastınız Xbox mı? Eğer öyleyse ben konsol oyuncusu değilim inanın gamepad ile sadece FIFA ve celeste oynayabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…