Ucuz OEM keyler çalıntı mı?

Ben de öyle bir siteden hem Windows hem Office aldım 1.5 sene önce. Aktivasyon yaparken sorun yaşadım satıcıya yazdım yeni key yolladı mesela bu sefer oldu. Yani genelde yardımcı olurlar merak etmeyin yeni key gönderirler. 1.5 yıldır sorunsuz çalışıyor Windows da Office de.

Retail key ile OEM key arasında ne fark var?

Retail birden çok kullanılabilir, OEM ise anakarta gömülüyor ve sadece tek bilgisayarda kullanılabiliyor. Bilgisayar değiştirirseniz o kodu kullanamıyorsunuz.

Ucuza satılan keyler çalıntı değil. Windows toplu lisanslama prosedürüne uygun firmalara verilen genelde 250bin dolar kâr altında bulunan firmalara Microsoft'un verdiği lisanslar. Bu lisans anahtarları birden fazla etkinleştirmeye sahip. Yani aynı keyi Microsoft'un belirlemiş olduğu sınır kadar PC'de etkinleştirebilirsiniz. Bu sınır dolduktan sonra aynı PC'de bile aynı keyi kullanamazsınız. OEM embedded key bulabiliyorsanız onu alın. Anakarta direkt olarak lisans anahtarını gömer ve birden fazla olamaz. PC'ye format attığınızda da aynı lisans anahtarlarıyla etkinleşir. Keylerin bu kadar ucuz olmasının sebebi de dediğim gibi Microsoft tarafından teknoloji firmalarına verilen keyleri bu şekilde pazarlıyorlar.

Bu arada retail yanlış anlaşılıyor bazen, birden çok derken aynı anda iki farklı bilgisayarda kullanamazsınız. Tek bir anda sadece bir bilgisayarda aktive edilebilir. Ama anakarta gömülmediği için yeni bilgisayar alınca tekrar kullanabiliyorsunuz.

Şu anda param yok. Olduğu zaman bir bakacağım. Anakart'ım yandığı için eski OEM Key'im gitti. Windows etkinleştir yazısından nefret ediyorum ve Windows temasını değiştiremiyorum.

Bu sitelerde satılan Retail'lerin büyük çoğunluğu copy side Retail key. Aynı anahtarla evde 4 PC'de etkinleştirdim. Eski çalıştığım iş yerinde de Microsoft'tan göndermişlerdi. 175 PC için kullanılabilir olarak çalışıyordu.

Şu anda param yok. Olduğu zaman bir bakacağım. Anakart'ım yandığı için eski OEM Key'im gitti. Windows etkinleştir yazısından nefret ediyorum ve Windows temasını değiştiremiyorum.

Anladım hocam o zaman fırsat bulunca retail veya oem bir tane alabilirsiniz sorun olmaz. Dediğim gibi ilk etapta hata verirse bu key kullanılmış gibi vs ya da etkinleştirilemezse satıcıya durumu belirtir yenisini istersiniz.

Bilmiyorum o zaman size verilen retail key birden çok pc içinmiş. Her zaman öyle mi oluyor bilemiyorum.

Sizin önerdiğiniz ucuz bir site var mı? Retail veya OEM hiç fark etmez.

Bilmiyorum o zaman size verilen Retail key birden çok PC içinmiş. Her zaman öyle mi oluyor bilemiyorum.

Normal Retail key dediğiniz gibi tek PC'de etkinleştiriliyor. Volume Retail key olarak geçiyor bunlar. Sadece kuruma özel birden fazla bilgisayarda etkinleştirilebilir şekilde.

Genelde jetlisansı tercih ediyorum. Anahtarın Retail'ya da volume çıkması şansa bağlı biraz bu sitede. Ama lisans anahtarını sorunsuz gönderiyorlar.

Ben şimdi baktım Softixir den almışım. Satıcı whatsapptan yardımcı olmuştu ilk verdiği key çalışmayınca tekrar key vermişti, sonra da aktivasyon konusunda da yardımcı olmuştu. Yani benim sorunumu çözdü ama aradan 1.5 yıl geçti riski kendinizs ait olmak üzere benim deneyimim bu şekilde.

MAK Keyler'de KMS key gibi mi?

Softixir'de Windows 10 OEM key 43 TL. Uygun gibi. Alsammı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…