Ucuz VPS sunucu önerisi

675081

Decapat
Merhaba. Kendi web sitemi yapabilmek için sunucuya ihtiyacım var. Ama normal sunucu yerine VPS sunucusu arıyorum. Kendime ait Domain'im var. Hostinger sitesine baktığımda 400 TL olarak yenileniyormuş. Ben 400 TL'den daha ucuz bir VPS sunucusu arıyorum. Sunucumda Ubuntu kullanmak istiyorum. Teşekkürler.

Contabo'dan alabilirsin. Anladığım kadarıyla sıfır bilgiyle gireceksin, önce panel kurmalısın veya ona eş değer bir şey. VPS, hosting gibi hazır gelmez. Detaylı konular, istersen ChatGPT ile step by step ilerle o sana ne kurman gerektiğini açıklar.

Hocam panel gerekli midir?
Evet. VPS/VDS format atılmamış PC gibidir, işletim sistemi kurulur ama içinde hiçbir şey yoktur. Eğer web sitesi yazılımlarını çalıştırmak istiyorsanız runtimeları kurulmalı yani Apache veya Nginx, PHP, MySQL vs vs. gibi. Bunları paket halinde yükleyen paneller var, bu panellerde domain eklenir, sunucu ayarları yapılır vs. fakat çoğu ücretlidir ve kullanmak için de bilgi sahibi olmalısınız. O sebeple eğer bir site açmak istiyorsan hostingle başlasan daha iyi olur.

Contabo'ya bulaşmayın derim. Geçen seneye kadar 10 senedir Contabo kullanıyordum. Son 1 senedir artık batıyorlar mı napıyorlar sürekli kesinti yaşatıyorlar. TrustPilot sayfasına bakarsanız Contabo rezil bir halde.

En son Contabo yüzünden VPS'im 1 hafta boyunca ulaşılmaz hale gelmişti. Tüm sitelerimin keyword sıralamasını rezil etti kesinti yaşata yaşata. Aman diyeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı