Bilgisayarda Witcher, RDR gibi oyunları gamepadle oynamak için 200 TL'ye platoon marka gamepad aldım ama oyun oynarken karakterin kamerasını, bakış açısını kontrol edemiyorum. Sadece bir noktaya bakarak hareket ediyor. Çözümü var mıdır?
Anladım. Gamepad üzerinde "mode" veya "analog" yazan bir tuş var m ?
Varsa gamepadi test ettiğiniz yere gelin ve o tuşa bastıktan sonra tekrar kontrol edin.
Windows'ta başlangıçta aramaya USB OYUN DENETLEYİCİLERİNİ KUR yazıp oradan kontrolcünüzü seçtikten sonra özelliklere basın.
Tüm düğmeleri ve analogların çalıştığını kontrol edin.
Gamepad çalışıyordur ama analog çalışmıyor olabilir.
Eğer çalışıyorsa oyun içindeki ayarlardan tekrar atama yapın.
Windows'ta başlangıçta aramaya USB OYUN DENETLEYİCİLERİNİ KUR yazıp oradan kontrolcünüzü seçtikten sonra özelliklere basın.
Tüm düğmeleri ve analogların çalıştığını kontrol edin.
Gamepad çalışıyordur ama analog çalışmıyor olabilir.
Eğer çalışıyorsa oyun içindeki ayarlardan tekrar atama yapın.
Hocam sanırım sorunu anladım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Gamepadde hani 2 tane hareketli şey ve onların üstlerinde dörder tane tuşlar var ya, işte sol taraftaki tuşlar birbirleriyle aynı sağ taraftaki tuşlar da birbirleriyle aynı. Daha da açıklayıcı yazmam gerekirse mesela sağdaki hareketli şeyde üst tarafa kaydırınca sağ taraftaki dörderli tuştan üsttekinin göreviyle aynı şeyi yapıyor, aynı atanmış şeyi yapıyorlar. Soldaki hareketli şeyi yukarı kaydırınca yukarı yön tuşu gibi işliyor. Ayrıca özellikler ekranındaki bakış açısı başlığı kısmıyla asla etkileşime geçemiyorum, hiçbir tuş orayı etkilemiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim bilginiz var mı?
Varsa gamepadi test ettiğiniz yere gelin ve o tuşa bastıktan sonra tekrar kontrol edin.