Ucuza İşletim Sistemi Almak

Sertidegni

Kilopat
OEM key'ler kurumlara paket olarak satılıyor ve uyanık olan kurum çalışanları bu key'leri bilgisayara uygulamak yerine çalıp satıyor. Bu hırsızlıktan herkes kazanıyor :) geçen sene 12 liraya Windows 10 Pro aldım, üstüne de 5 yıllık Avast Premier Lisansı verdiler bitmedi içinde olan VPN vb. uygulamalar içinde key'ler geldi. Microsoft bu key'lere desteğini sürdürüyor yani onlarda biliyor sorun yok sadece kağıt üstünde atıp tutuyorlar. Microsoft sitesinde 1.899,00 TL'ye satıyor yani parası olan alsın olmayan içinde başka yollar var diyor. ;)

Ben bir kaç hafta önce aldım PTTAVM'den 2 farklı anahtar, birisi kardeşim birisi de benim için olacaktı. Yazdıklarına göre Retail OEM key'lermiş yani sonsuza kadar kullanabilirsiniz süresi yok, OEM ise Anakarta gömülen demek. Birisi yaklaşık 40 dakika içinde, diğeri 1 günde elime ulaştı. İkisi de sorunsuz bir şekilde çalıştı ve Retail OEM keyler. Almanda hiçbir sakınca yok, tamamen güvenilir.

Ben bir kaç hafta önce aldım PTTAVM'den 2 farklı anahtar, birisi kardeşim birisi de benim için olacaktı. Yazdıklarına göre Retail OEM key'lermiş yani sonsuza kadar kullanabilirsiniz süresi yok, OEM ise Anakarta gömülen demek. Birisi yaklaşık 40 dakika içinde, diğeri 1 günde elime ulaştı. İkisi de sorunsuz bir şekilde çalıştı ve Retail OEM keyler. Almanda hiçbir sakınca yok, tamamen güvenilir.
Windows 10'dan sonra yeni bir Windows olmayacak o yüzden bir anlam ifade etmiyor. Keylerin 10 lira'ya kadar bulunduğunu baz alırsak, daha ucuz olanı almak her zaman daha mantıklı. Bir bilgisayarın uzun süre kullanıldığını da ele alırsak bir sorun teşkil etmeyecektir. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı