Merhaba, ucuza satılan ve Microsoft tarafından değil de satıcı tarafından genellikle WhatsApp, e-mail veya e-ticaret sitesinde yazılı olarak gönderilen Windows lisansları yasal mıdır? İşin ilginç tarafı böyle ürünler oldukça popüler e-ticaret sitelerinde satılıyor ve satıcı fatura kesip devlete vergi ödüyor Trendyol'da satıcıya bu soruyu sorunca sorum reddedildi, bu ürün az önce kuponla beraber 15 TL'ydi şimdi şimdi 39 TL'ye çıkmış, gece 100 küsur TL'ydi ben de 119.90 TL'ye kuponla birlikte ve en son bu ürünün kuponla birlikte 15 TL olması bende kazıklanmışlık hissi yarattı çünkü aynı ürün aynı satıcı olmasına rağmen fiyatlar son derece anormal bir şekilde oynaklık gösteriyor, bu da bu ürün yasal ve orijinal bir ürün mü? Diye beni şüphe düşüyor çünkü bu ürün net olarakdan Retail key, aynı ürünü bu kadar pahalıya alınca ne değişiyor? Yasa dışı olsa neden fatura kesip devlete vergi ödeyip ürünü satıyorlar ve Trendyol gibi e-ticaret siteleri bunlara nasıl göz yumuyor, yasal ve etik olsa Microsoft 15 TL'ye Windows 11 Pro işletim sitemini retial şeklinde vermeyi bırakın günahını bile vermeye tenezzüh etmez bence, kod patladı gibi geldi kendi kendine Windows'u etkinleştirin yazısı çıktı, Trendyol'dan para iadesi istedim kabul etmedi, satıcı yeni kod gönderdi ve daha sonra eski kodu da deneyince Windows etkinleşti, Ucuza Satılan Windows 10 Lisansları Yasal Değil! Bu yazı da ilgimi çekti ama kime göre neye göre yasal veya etik değil, bizim kanunlarımıza göre yani Turkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yasal mıdır? Etik olması da önemli ve Türkiye kanunlarına göre yasal değilse ve zararlı bir girişim söz konusuysa ucuza Windows lisansı satan yerleri nerelere şikayet edebiliriz? Etik ve yasalsa bu fiyata lisans almak çok mantıklı olabilir ve ben daha rahat ve güvenle satın aldığım Windows 11 Pro lisansını kullanmaya devam edebilirim, size yazım uzun gelebilir ama bu soruların cevabını bulabilirsem pek çok kişi de ayrıntılı bir şekilde aydınlanabilir diye düşünüyorum. Saygılar.