Udemy'de olan abonelik sistemi değer mi?

MajeurDeLa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Udemy'de bir abonelik sistemi var. Aylık 312, yıllık olarak 1980TL(aylık 165). Sizce bu fiyata değer mi? Yüksek puanlı çok kurs var. Benim korkum 3 4 ay sonra pişman olur muyum endişesi. Yılbaşında almayı planlıyorum şu an yazılım ve siber güvenlik(ofansif hacker) ile ilgileniyorum. Kendim 1 yılda İngilizcemi geliştirmek ve yazılımda(Unity için C#, yapay zeka için Python, siber guvenlik için sızma testleri) gibi birçok alanda geliştirmek istiyorum fakat kurslar 120'den başladığı için kararsız kaldım. Almayı planlıyorum alan kişiler varsa fikirlerini ve deneyimlerini yazarsa sevinirim.

Yıllık aldığında uygun gibi. Her ay bir kurs bitirsen satın almaktan uyguna geliyor.

Hocam 5 6 saatlik kısa kurslar var tek bir konuya odaklanan onlar 1 haftada bitiyor günlük 5.5TL haftalık 40TL onlar harici 50 60 saatlik kurslar var onlar 2 3 ayda anca bitiyor ama Full odak yaparsam 1 ayda falan bitirebilirim benim adıma 1 yıllık maraton gibi de olur.

Merhaba Udemy'de bir abonelik sistemi var. Aylık 312, yıllık olarak 1980TL(aylık 165). Sizce bu fiyata değer mi? Yüksek puanlı çok kurs var. Benim korkum 3 4 ay sonra pişman olur muyum endişesi. Yılbaşında almayı planlıyorum şu an yazılım ve siber güvenlik(ofansif hacker) ile ilgileniyorum. Kendim 1 yılda İngilizcemi geliştirmek ve yazılımda(Unity için C#, yapay zeka için Python, siber guvenlik için sızma testleri) gibi birçok alanda geliştirmek istiyorum fakat kurslar 120'den başladığı için kararsız kaldım. Almayı planlıyorum alan kişiler varsa fikirlerini ve deneyimlerini yazarsa sevinirim.
Şu anki fiyatların çokluğunu azlığını bilemem ama udemyden puanı yüksek bir kurs eğer İngilizceniz yeteri kadar yoksa mantıklı onun dışında eğer İngilizcem var diyorsanız youtube zaten bu işler için cennet (Hintli dayılar bile yeterli). Belirttiğin üzere sanırım yeterli İngilizcen de yok o yüzden kurs eğer Türkçe ve örnek ders faydalı geldiyse tavsiye ederim. Ben de udemyden web geliştirme kursu alıyorum ama bu işler kendi çabanız dışında olmuyor onu da bilin.

Bence ilk olarak indirimden birkaç kurs al. Kendini görürsün. Sonra üyelik alırsın.

Bayağı kurs almışlığım var almak istediğim kurslar 5 6 saatlik olanlarda var. Mesela sadece SQL Injection kursu 6 saat civarı ama konuya detaylı giriyor fiyatı 200 falan bunu gibi çok kurs var. Yanıt için teşekkür ederim yıl başına kadar rahat çalışırsam alacağım bir de müfredat gibi bir şey yaparım planlı çalışırım.

Şu anki fiyatların çokluğunu azlığını bilemem ama Udemy'den puanı yüksek bir kurs eğer ingilizceniz yeteri kadar yoksa mantıklı onun dışında eğer İngilizcem var diyorsanız YouTube zaten bu işler için cennet (Hint dayılar bile yeterli). Belirttiğin üzere sanırım yeterli ingilizcen de yok o yüzden kurs eğer Türkçe ve örnek ders faydalı geldiyse tavsiye ederim. Ben de Udemy'den web geliştirme kursu alıyorum ama bu işler kendi çabanız dışında olmuyor onu da bilin.

Tabii ki biliyorum hocam sadece izleyerek not tutmadan ya da pratik yapamadan bir şey olmayacağını biliyorum Udemy'i sevmemin sebebi bir konuyu sıra ile anlatması kafa yormak gereken ya da gerçekten işine yarayacak yerleri anlatması zorlukları kolaylıkları girmesi ben çok fazla kurs aldım çoğunlukla memnun kaldım.

Hocam 5 6 saatlik kısa kurslar var tek bir konuya odaklanan onlar 1 haftada bitiyor günlük 5.5TL haftalık 40TL onlar harici 50 60 saatlik kurslar var onlar 2 3 ayda anca bitiyor ama Full odak yaparsam 1 ayda falan bitirebilirim benim adıma 1 yıllık maraton gibi de olur.
Bu arada kısa kurslara çok da fazla güvenmeyin, ben 50 saat aşağısı kursları yetersiz buluyorum tabii içeriğine göre değişir yani sadece belli bir şeye odaklanmışsa 50 saat olabilir ama birden fazla örneğin benim aldığım kurs full stack web geliştirme ve içinde html, css, javascript ve backend tarafından onlarca içerik var ve 120 saat bile bazı yerlerde eksik geliyor, tam anlamadığım kısımlar oluyor.

Bu arada kısa kurslara çok da fazla güvenmeyin, ben 50 saat aşağısı kursları yetersiz buluyorum tabii içeriğine göre değişir yani sadece belli bir şeye odaklanmışsa 50 saat olabilir ama birden fazla örneğin benim aldığım kurs Full stack web geliştirme ve içinde HTML, CSS, JavaScript ve backend tarafından onlarca içerik var ve 120 saat bile bazı yerlerde eksik geliyor, tam anlamadığım kısımlar oluyor.

O biraz hocaya biraz sana bağlı. Hoca konuyu güzel anlatmissa örneklerle pekiştirmek sana kalmış. Mesela oyun geliştirmede çok fazla parça var mesela yazılım kısmı, bölüm dizaynı, c#ın oyun kısmı, gerçek oyun örnekleri diye uzar gider. Hepsini farklı hocadan azar azar dinlemek konuyu daha rahat pekiştirmek yardımcı oluyor. Yoksa 50 saatlik konuyu 5 6 saate indiren sırf satmak için sacmayan hocalar elbette orada söyle bir güzel yanı var baktın hoca anlatamıyor iade ile uğraşma farklı kursa geç istersen dönersin falan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı