Tabii ki kararına saygı duyuyorum, bende ne kadar erken o kadar iyi kafasındayım. Fakat okulu bırakmasan iyi olabilirdi. Mobil oyun sektörü canlıdır. Bir nevi popüler kültür kölesidir. Ne popüler olursa oyun, dizi, film aklına ne gelirse onun anında klonları geliştirilir. Paranında içinden geçerler onu göz önünden ayırmamak gerekHocam okudum teşekkür ederim bilgilendirmenzi için. İlk olarak başlangıç için unity kursu alacağım. Bilgisayar için bir oyun yapma fikrim var. Ama dediğim gibi 11. sınıfım şu an ve okulu bıraktım. Zaten çocukluğumdan beri hep bilgisayar ile ilgilenirdim gerek donanım gerek yazılım. O yüzden bazı kişilere yanlış gelebilir ama sevdiğim işi yapmak ve erken başlamak istedim. İlk başlarda küçük işlerde başlayacağım. Zamanla bu işi öğrenip ilerleyeceğimi düşünüyorum. Hayırlısı. Ama ilk mobile mi bilgisayara mı çıkarsam karar veremedim. Ama mobileye çıkarmayı düşünüyorum.
Unity ile başlaman senin için iyi olmuş. Mobil oyunları denersen beğenmediğin bir kısım olur. Kitlesi, anında yok olan popülerite, toksik oyuncular, gibi gibi, pc kısmını da denersin.
Hangi kısım hoşuna giderse oradan kendine bir yol çizersin. Kendini bir müddet de olsa geliştirdikten sonra çeşitli oyun firmalarında işe girmeye çalışırsın. Deneme sürecinde eğer seni beğenirlerse tam zamanlı bir işe de sahip olursun.
Alaylı bir oyun geliştiricisi olacaksın kendini ne kadar ve nasıl geliştirdiğin çok önemli. işe alımlarda tabii ki yaptığın projelere ve kendini ne kadar ve nasıl geliştirdiğine bakıyorlar ama diplomalı geliştiriciler 1 adım önde oluyorlar. Ki çoğu oyun geliştiriciliği bölümünden değil de bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar programcılığı gibi bölümlerden mezunlar.
Demem o ki alaylı bir geliştirici olacaksın o yüzden çok çalışman gerekecek. O yüzden eğer gerçekten istiyorsan bu işi bazı şeylerin önüne koyman gerekecek.
Umarım uzun uzun yazarak kafanı ağrıtmıyorumdur. Şu sıralar çöküşteyim, boşluktayım insanların beni dinlemek istemediklerini düşünüyorum. sanki beni dinleyince "ya ne anlatıyor bu" diyor gibime geliyor. Umarım böyle bir şey demiyorsundur. Umarım sana yardımcı olabilmişimdir.