UDIMM vs DIMM DDR5 RAM

ismet E

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar evde oyunlar için gerek ömür olarak gerek performans olarak sizce DDR5 olan RAM'larda UDIMM bir RAM mı daha iyi olur yoksa DIMM RAM mı daha iyi olur tavsiyeniz nedir?

Normalde RAM'e genel olarak DIMM deniyor ( dual in-line memory module)

Server sunucuları hariç günlük hayatta kullanılan bütün RAM'ler UDIMM olarak geçiyor.

Serverlar'da RDIMM kullanılıyor genelde. IMC'ye daha az stress bindirerek birden fazla kanalda yüksek frekans çalıştırabiliyorlar.

Bkz; SODIMM = Laptop RAM'i.

Normalde RAM'e genel olarak DIMM deniyor ( dual in-line memory module)

Server sunucuları hariç günlük hayatta kullanılan bütün RAM'ler UDIMM olarak geçiyor.

Serverlar'da RDIMM kullanılıyor genelde. IMC'ye daha az stress bindirerek birden fazla kanalda yüksek frekans çalıştırabiliyorlar.

Bkz; SODIMM = Laptop RAM'i.
Benim arastirmalarim udimm denilen ramlerde islemciye doğrudan bağlanma gibi vs teferruatlar var sanirim. + Benim almos oldugum ddr5 udimm ramlerde ecc özelligi de varmiş. Hata düzeltme özelliği gibi birseymiş.
Acayip acayip karisik işler.

Benim arastirmalarim udimm denilen ramlerde islemciye doğrudan bağlanma gibi vs teferruatlar var sanirim. + Benim almos oldugum ddr5 udimm ramlerde ecc özelligi de varmiş. Hata düzeltme özelliği gibi birseymiş.
Acayip acayip karisik işler.
Piyasadaki bütün(server harici) RAM'ler UDIMM zaten.

DIMM diye RAM türü yok, DIMM genel adı. Sadece başına gelen ek değiştiriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı