UE 4 Blueprint öğrenmek için Udemy kurs önerisi

Makaleler
4
Bulduğum iki kurs:

Kapsamlı şekilde dilediğim her şeyi oyuna ekleyebilmek istiyorum. Bu iki kurstan hangisi daha iyidir?

Kurs alırsam daha kapsamlı olmaz mı? Kursun içinde 2 farklı oyun da yapıyorlar. Böyle pratik yaparak daha iyi öğreneceğimi düşündüm.

Benim için öğrenmemin önemli olduğu şeyler:
-Karakter animasyonlarını geliştirmek. (Tomb Raider tarzında tırmanma eklemek, daha gerçekçi yürüyüş animasyonları eklemek gibi)
-Bir oyunda bulunması gereken temel şeyleri yapabilmek. (Save&Load sistemi, checkpoint, HUD, Inventory vs.)

Daha başlangıçta olduğum için ne yapmam gerektiğini de hiç bilmiyorum. Yaklaşık 15-20 saat UE4 kullanımım olmuştur ve videolardan görüp yaptığım şeyler ya da hazır asset kullanmaktan başka şey yapmadım. Bu temel şeyleri bile yapmayı bilmiyorum. Şuana kadar öğrendiğim şey neyin nerede olduğunu bilmek, landscape hazırlamak, farklı zeminlerde farklı ayak sesleri çıkacak şekilde ses eklemek, bir objeyi kendi çevresinde döndürmek, bir yerden bir yere periyodik hareket yaptırmak gibi şeyler.

Yapmayı istediğim şeyleri hangi yolu izleyerek yapabileceğimi hiç bilmiyorum.

Resmi dokümandan daha iyi bilgi verebileceklerini sanmıyorum açıkçası. Bu serileri izleyerek başkasının ne kadar öğrendiğini görüp onun öğrendiğini öğreneceksin sadece. Dokümanı takip ederken zaten pratik yapmış olacaksın ister istemez.

Resmi dokümandan daha iyi bilgi verebileceklerini sanmıyorum açıkçası. Bu serileri izleyerek başkasının ne kadar öğrendiğini görüp onun öğrendiğini öğreneceksin sadece. Dokümanı takip ederken zaten pratik yapmış olacaksın ister istemez.
Tamam teşekkür ederim. Dökümanı öğrendikten sonra kendimi geliştirmek için ne yapmam gerekli peki?

Ben olsaydım piyasada bu motor ile yapılmış oyunların aynısını yapmaya çalışırdım. Çok fazla şey katacaktır.
Hedefimde Kena: Bridge of Spirits var. Tam olarak istediğim oynanış o oyunda. 2 sene içinde sadece elimde üniversite diplomam olmaması umuduyla. Umarım istediğimi başarabilirim. Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
@eth sizce UE4 mü UE5 mi kullanmalıyım. UE5 yeni çıktığı için UE4 kullanmayı düşünüyorum ama yine de danışmak istedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı