UE4'te blueprint kullanmak için önce C++ mı öğrenilmeli?

Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar. UE4'te oyun geliştirmek istiyorum ve oyuna ne eklemek istiyorsam YouTube'da yabancı videolar izleyerek ekliyorum. Videoda yapılanın aynısını ben de yapıyorum. Fakat ben videolardan kopya çekerek yazmak değil de istediğim şeyi direkt kendi bilgimle eklemek istiyorum. Bunun için C++ mı öğrenmeliyim, yoksa sadece Blueprint mi çalışmalıyım?

Blueprint kullanmak içi C++ bilgisine ihtiyaç yok. Eğer beyninizi kapatıp kopyalamazsanız videoları eninde sonunda bir şey öğrenmeye başlarsınız. Ne yapmış, yaptığı ne işe yaramış gibi düşüncelerle yapın videolardakini. Beyninizi kapatıp hiç bir şey üstüne düşünmeden kopyala yapıştır yapmak gelişme sağlamanızı engeller.

C++ öğrenirsem videoları izlememe gerek kalmadan kendi başıma halledebilir miyim?

C++ öğrenirsem videoları izlememe gerek kalmadan kendi başıma halledebilir miyim?
Hayır. C++ ve C++ for UE4 aynı şey değiller. C++ bilmek yardımcı olur ama döküman okumadan, kaynak araştırması yapmadan C++ bilsende hiç bir şey yapamazsın.

UE4'te geliştirme yapmak için C++ bilmenize gerek yok.

Mesela kendim Advanced Locomotin System'e eklemeler yapmayı, karaktere ok attırmayı, tırmanış yaptırmayı ekleyebilmeyi istiyorum. Bunun dışında görev sistemi, save&load sistemi vs. eklemek istiyorum. Bunların videosu YouTube'da oluyor ve bazıları tam istediğim gibi bir sonuca ulaştırmıyor ya da kaynak yetersizliği oluyor.

Unreal Engine Blueprint Developer Tutorial: Learn Visual Scripting
Bu gibi dersleri izleyerek blueprint öğrenirsem bu isteklerimi kendim gerçekleştirebilir miyim?

Bunun cevabını zaten verdim. Beyninizi öğrenmeye kapatıp kopyala yapıştır çalışma yapmazsanız isteklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…