UE5 Blueprint vs C++

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Oyun projesine başladım. Unreal Engine 5 kullanmaya karar verdim. Çok bilgim yok ama dokümanları okuyarak bir şey yapabiliyorum.c++ Basic seviyede biliyorum. UE5 için C++ öğrenmekle çok vakit harcamak istemiyorum ama Blueprint mi C++ daha avantajlı karar veremedim. Basit bir oyun projesi olacak Blueprint'in artıları eksilerinden bahseder misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CPP kulağa hoş, seni serbest bırakıyormuş gibi gelse de Live Coding çok güzel çalışmıyor. BP kontrolü tam olarak sana bırakmasa da klavyeni kırmazsın. BP ile başla derim, ihtiyacın olduğunda CPP projesine dönüştürebiliyorsun zaten.

Blueprint göze kolay gelse de eğer bu işte ilerlemek istiyorsanız kod yazmanız gerekiyor arkadaşlar. Ha ileride yapay zeka çok gelişir kendisi yapar bir şeyleri, bu konuları bilemem şu an ama blueprint küçük işler için mantıklı. Proje boyutu ve karmaşıklığı arttıkça yönetmesi çok zor olmaya başlıyor. C++ öğrenmek bence oyun yapmak için daha doğru bir yol olacaktır. Üstüne kodlama tecrübesi bütün kodlama dillerine daha rahat hakim olmanızı sağlar çünkü hepsinde mantık üç aşağı beş yukarı aynıdır.

Maalesef ki C++ ile BP arasında verim farkı çoktur, C++ daha iyidir kat ve kat. Ancak C++ ile kod yazmak unreal engine içerisinde zordur. İrade ve süreklilik ister. Hele yazılımda bilginiz çok azsa yada hiç yoksa kısa sürede motivasyonunuzun tamamını kaybedip pes edebilirsiniz. Bundan dolayı BP kaynak açısından daha çok olmakla beraber uzun vadede, seviyenize göre sizi daha çok dayanır hale getirebilir. Ancak BP ile kod yazmak sizi eğer yazılım sektöründe çalışmak istiyorsanız geriletebilir. Çünkü Visual Scripting sizi çoğu fonksiyon ve eventlerde manuel olarak hali hazırda çok fazla desteklemektedir ve sizi algoritma açısından düşünmekten alıkoyar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı