Üçlü priz duvara nasıl sabitlenir?

düşenekmek

Decapat
Üçlü prizi duvara sabitlemem lazım. Trendyol'a ve Amazon'a falan baktım hep bantla yapıştırmalı şeyler var bant tutmaz gibi geliyor bana. Duvara nasıl üçlü prizi sabitlerim?

Kablonun uzamasına gerek var mı? Eğer yoksa görseldeki gibi bir ürün kullanabilirsiniz.

Bazı çoklu uzatma prizlerinin yanında aşağıdaki görseldeki gibi bir duvara sabitleme aparatı geliyor. Buna en çok Viko markalı ürünlerde denk geldim.

Kendim kullandığım Viko priz de bu tip bir aparata sahip. Prizi buna geçiriyorsunuz ve bu aparatı duvara vida, çivi vb. bir şey ile sabitliyorsunuz. Ben duvara çivi çakıp, aparatın üstündeki boşluğu çiviye geçirerek prizi duvara astım.

Farklı prizlerle uyumluluğundan emin değilim ama az önce görselini paylaştığım ürün şu:

İçinde bu aparatla satılan çoklu fişler de mevcut. Dolaşan kabloyu gizlemek için:
Elektrikçilerde bunlar mevcut.

Elektrikçiden alıp kullandım ama bu gizleme çıtaların yapışkanı kuvvetli değil. Japon vs. ile destekleyin bazı noktalarda. Bende sıcak silikon ve tabancası mevcuttu onunla sabitledim. En güzel görünüm kablo gizleme çıtasının ve haliyle kablonun süpürgelikten gitmesi. İstisnalar da olabilir.

İçinde bu aparatla satılan çoklu fişler de mevcut.
Benim çoklu prizim de bu şekildeydi zaten. Aparat çoklu prize takılı şekilde gelmişti. Ama söz konusu çoklu priz bu aparata sahip değilse aparatı barındıran yeni bir çoklu priz almak yerine sadece aparatı almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Üçlü prizi duvara sabitlemem lazım. Trendyol'a ve Amazon'a falan baktım hep bantla yapıştırmalı şeyler var bant tutmaz gibi geliyor bana. Duvara nasıl üçlü prizi sabitlerim?
Japon yapıştırıcısı pratik çözümdür ama beton gibi tutsun diyorsan İran yapıştırıcısı denen ikili tüpü karıştırınca ortaya çıkan kuvvetli ve plastik tabanlı olmayan yapıştırıcı da var. İran yapıştırıcısı silikon veya japon gibi ısı karşısında sorun çıkarmaz, resmen beton gibi. İlk uyguladığında pis kokar ama geçiyor kokusu. Hırdavatçı, elektrikçi, eskiden milyoncu denen yerler ve pense vs. satan seyyar tezgahlarda bile satılıyor İran yapıştırıcısı.

Duvar boyasını soymasa en garantisi yapıştırıcı aslında.

İran yapıştırıcısı:
Bu hemen japon gibi kurumaz. O kuruyuncaya kadar sabit tutmak için ilgili eşyanın bir yerinde japon yapıştırıcısı kullanın veya duvara kağıt bant vs. ile sabitleyin.

Duvar boyasını soymasa en garantisi yapıştırıcı aslında.
Kulpu kırılan fincanda vs. çok kullandım.

Bir yol daha var:
Çoklu priz sökülmek için üstten vidalanıyorsa alt kısmını iki yerden del. İlgili delikleri duvarı kalemle işaretlemek için kullan. İlgili işaretli yerleri del ve dübelle. Prizin alt kısmını duvara vidalarken pul kullan. Sonra prizin üstünü kapatıp vidala.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…